• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Objawy uszczelki pod głowicą.

raxor19

Nowy
Auto
AR 156 FL SW 159 SW
Witam, byłem dziś oglądać ta alfę http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-147-1-9-jtd-CID5-ID994h9.html#22db80ce6d

I zastanowiło mnie w niej kilka rzeczy, tj podczas lekkiej przegazówki po odkreceniu korka od zbiorniczka wyrównawczego słychać sykanie powietrza (za kazdym razem po ponownym jego zakreceniu i odkreceniu, przegazówka trwała moze z 40sek), a gdy jest otwarty i silnik pracuje podnosi sie stan płynu ~2-3cm -
Masła czy tam majonezu (jak zwał tak zwał) pod korkiem nie było (moze przed oględzimani własciciel umył / wyczyscil)
Czy to mogą być pierwsze objawy uszkodzonej uszczelki głowicy?

Podczas wkręcania się na obroty dosyc głośno słychac syczenie turbiny.
O ton głośniej niz w innych- czy to jest normalne?

Chyba normalne że w układzie chłodzenia ciśnieniowym jest ciśnienie dlatego jak odkręcasz korek to słychać syk i poziom się podnosi

Z turbinami jest różnie, gwiżdżą na zimnym silniku jeśli po rozgrzaniu jest ok to pewnie wszystko w porządku aczkolwiek nie zaszkodzi podjechać na sprawdzenie na servis, dużo ludzi pozbywa się aut gdy trzeba regenerować turbo bo chcą uniknąć kosztów.

Otóż byłem nim na stacji diagnostycznej, okazało się iż: turbina na wykończeniu
Także temat do zamknięcia.

Amortyzatory
Powrót