• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Numer VIN

SEBEK

Nowy
Auto
Black 159 1.9 JTDm 150 KM 2007 r.
Panowie, krotkie pytanie czy ktoś zna jakąś bezpłatną stronke (prostą w użyciu) zeby rozkodować w pełni numer VIN. Bo prubowałem z tym epperem ale ze mnie taki informatyk, że nie wiem o co tam chodzi.

ZAR93200000275924

Ostatnia edycja:
Dziękuje ale to podstawowe informacje a wiem, że VIN zawarte jest dużo więcej (wyposażenie, firmy podzespołów, etc)

Dziękuje ale to podstawowe informacje a wiem, że VIN zawarte jest dużo więcej (wyposażenie, firmy podzespołów, etc)
Co do wyposażenia, może to coś rozjaśni (masz wersję progression)
http://forum.alfapomorze.pl/viewtopic.php?p=66566&sid=9f3f128ee4fc16fc892610352353540a
A co do firm podzespołów to coś chyba źle zrozumiałeś, albo Ci ktoś naopowiadał głupot:D. Jedyne co mi przychodzi do głowy odnośnie producentów podzespołów, to wchodząc w epera można zobaczyć np. producenta amortyzatorów/sprężyn (np. sport pack), czasami sprzęgieł, ogrzewań/klimatyzacji, oświetlenia, hamulców i turbosprężarek (pewnie coś tam jeszcze:D). Te dane służą przy dobieraniu części. Dla przykładu sprężarka klimy u Ciebie powinna być firmy Sanden, bo w maju 2005 wprowadzili Denso...http://www.spangerum.com:7080/navi?...6&WINDOW_ID=1&SGRP_COD=4&SGS_COD=25&DRW_NUM=1 (link pod IE, nie pod np. FFoxa)
:DMoże o takie dane Ci chodziło?

firmy podzespołów ? pierwsze słyszę :rolleyes:

Kolega pokazał mi ostatnio wydruk (tylko, że on ma BMW 3) gdzieś w ASO na podstawie VIN dostał 3 strony informacji o swoim samochodzie:
silnik, moc, wyposażenie, etc. było nawet jakie ma żarówki i jakiej firmy - chociaż to akurat może być uogulnione dla całej marki :rolleyes:
Ale bardzo bardzo dużo fajnych informacji.
Hmm... moze i w Fiacie by zrobili coś takiego ale ciekawe za ile :D

Ostatnia edycja:
W ASO Ełk twierdzą, że za 50 PLN podadzą wszelkie dane z VIN a pytam sie jakie co to bedzie??? a on mi odpowiada "no wszystkie" może silnik, rok produkcji i kolor :D

A może ktoś po nr nadwozia odkodować całą listę wyposażenia dodatkowego?

Amortyzatory
Powrót