nowy zakup alfy pare pytan

• Autor wątku Autor wątku maciek147
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
  • Tagi Tagi
    zakup
M

maciek147

Guest
witam wszystkich milosnikow alfy od dzis sie stalem jednym z was. zakupilem dzis alfe 147 1,6 120KM 2002r i mam pare pytan:
1: jak zakodowac kluczyk bo nie dziala ani jeden ani drogi czy jest jakis sposub kombinacja?
2: na wyswietlaczu zamiast kilometrow sa same kreski.
3: przednia prawa szyba nie otwiera sie od strony kierowcy czy to tylko kostka styki jak sciagnac boczek? od strony pasarzera otwiera sie normalnie.
prosze o odpowiedz.

1. co to dla Ciebie znaczy, że nie działają kluczyki? nie można nimi odpalić auta?
2. może walnięty wyświetlacz, może coś z kompem... bez szklanej kuli ciężko określić
3. może kostka, może styki, może robak wszedł w mechanizm... ;) odp. jak wyżej... a co do ściągnięcia boczka to szukaj zaślepek po śrubach, na pewno masz w "poręczy"

reasumując, podjedź gdzie podepną Ci pod kompa, tudzież naprawią... - gdzie dokładnie? poczytaj wątek o zaufanym warsztacie... ja ost. polecam P. Maruniaka

co do pytania nr 2.
Jakie masz radio ?? Oryginalne Alfy czy jakieś "inne" ??
:>
Powyżej kolega raczej odpowiedział na poziome pytania :)
Bez szczegółów nikt nic konkretnego Ci nie odpowie...

szyby juz dzialaja auto ddpala na kluczyk tylko nie zamyka nie otwiera z kluczyka. kluczyk scyzoryk czarny z otwieraniem bagaznika, mam dwa kluczyki w jednym jest bateria padnieta drogi dziala ale nie otwiera. a co do wyswietlacza wszystko dziala normalnie tylko zamiast stanu kilometrow sa takie kreski -------.

---------- Post added at 21:04 ---------- Previous post was at 20:14 ----------

kluczyk dziala juz tylko pytanie czy ktos otwieral obudowe od kluczyka. potrzebuja ja otworzyc poniewaz guzik od bagaznika odpadl i trzeba go przylutowac. a w drogim pilocie jest peknieta plytka. wiec jak ktos otwieral obudowe kluczyka prosze o podpowiedz. pozdrawiam

witam wszystkich milosnikow alfy od dzis sie stalem jednym z was. zakupilem dzis alfe 147 1,6 120KM 2002r i mam pare pytan:
1: jak zakodowac kluczyk bo nie dziala ani jeden ani drogi czy jest jakis sposub kombinacja?
2: na wyswietlaczu zamiast kilometrow sa same kreski.
3: przednia prawa szyba nie otwiera sie od strony kierowcy czy to tylko kostka styki jak sciagnac boczek? od strony pasarzera otwiera sie normalnie.
prosze o odpowiedz.

Ad.1 Pytanie brzmi, czy trzeba kodować czy tylko nie działa otwieranie (może uszkodzona jest płytka) otwarcie pilota masz opisane w instrukcji,
Ad.2 Problem z licznikiem wynika z niefabrycznego radia (lub źle podłączone), kolejna kwestia to ktoś cofał licznik i mu się nie udało,
Ad.3 Już naprawiłeś :)

wiec tak kluczyk zrobiony szyby tez. okazalo sie ze licznik nie byl cofany poprzedni wlasciciel daje gwarancje. lecz auto stalo w komisie 2 miesiace i najprawdopodobniej rozladowal sie akumlator. dowiedzialem sie ze mozna jakos to wylaczyc jak sie dlogo przytrzyma przycisk do kasowania przebiegu i kreski ------- znikna i pokaze sie przebieg. wiecie cos o tym?? i jeszcze gadzie autko ma filtr powietrza zlacze diagnostyczne bo jest w niej jak dobrze kojaze obd II a posiadam taki kabelek. i na jakim oleju najlepiej jezdzic auto ma przejechanie 150 tys poprzedni wlasciciel lal mobila 1 polsyntetyk 10 w40

Ja też przy zakupie miałem słabe aku wyjmowałem stare auto stało cały dziń bez aku i nic takiego nie miałem no może że moja 04 ale czy to duza róznica :/
U mnie jest filtr od strony kierowcy nidaleko lamy. Odkręca się bezpieczniki przy aku a potem dolot do filtra.
Złacze masz za osłoną bezpieczników w kabinie.

Co do mrugania licznika w kwesti akumulatora to bzdura, albo kręcony licznik albo źle podłączone radio.

licznik nie krecony bo auto serwisowane caly czas. a radio orginalne. jutro pojade do speca z nowej soli i zobacze co mi powie.

Amortyzatory
Powrót