Nowy interfejs VGATE ICAR

Dobre, ale do 159, bo w 156 tylko z ECU się tym połączysz.

PS. Ostatnio moja 156 była podłączana nowym Delphi i jakiegoś szału w przypadku AR156 nie było. Opcji trochę więcej niż MES, bo chociażby z centralnym zamkiem i immo można się połączyć, ale pilota już zaprogramować nie dało rady.
Za to dało radę AlfaOBD, więc połączenie MES + AlfaOBD daje chyba nieco więcej możliwości.

Ostatnia edycja:
Bez odpowiednich adapterów nie będzie w stanie w pełni obsłużyć AR156.
Z resztą nawet na liście, która jest pod jednym z linków na tej aukcji jest jasno napisane, że w przypadku 156 obsłuży jedynie ECU i może ABS bez adapterów.

Ostatnia edycja:
To dobra zamówie ten nowy niebieski zobaczymy jak pójdzie....Jak się nie połączy znakiem tego mój system jest jakiś lewy...

Najpierw poszukaj instrukcji w necie co zrobić, żeby MES poprawnie działał na Win8, skoro do tej pory tego nie ogarnąłeś ;)

Tak jak [MENTION=569]dareme89[/MENTION] napisał, iCar to takie urządzonko do podglądu parametrów w czasie jazdy na telefonie, tablecie, etc. Do pełnej obsługi jest niebieski Viaken.

Wracając do iCara, jestem chętny wydać te 80zł żeby sobie monitorować w czasie jazdy parę pierdółek, z tym że potrzebuję odpowiedzi na 2 pytania:
- czy na androida jest jakaś darmowa apka która współpracuje z iCarem i Boschem 1.5.5?
- czy tą apką z ECU można odczytać ciśnienie oleju? W moim darmowym MES-ie się nie da.
[MENTION=6679]Teddy84[/MENTION] jesteś pewien że iCar i ELM327 na BT to to samo?

Tak jak @dareme89 napisał, iCar to takie urządzonko do podglądu parametrów w czasie jazdy na telefonie, tablecie, etc. Do pełnej obsługi jest niebieski Viaken.

Wracając do iCara, jestem chętny wydać te 80zł żeby sobie monitorować w czasie jazdy parę pierdółek, z tym że potrzebuję odpowiedzi na 2 pytania:
- czy na androida jest jakaś darmowa apka która współpracuje z iCarem i Boschem 1.5.5?
- czy tą apką z ECU można odczytać ciśnienie oleju? W moim darmowym MES-ie się nie da.
@Teddy84 jesteś pewien że iCar i ELM327 na BT to to samo?

To samo uzyskasz instalując ELM327 na BT i apke Torque

No dobrze, a ten zestaw pokazuje ciśnienie oleju z ECU?

No dobrze,.zapytam inaczej, czy znacie programy które potrafią odczytać ciśnienie oleju z ECU?

A masz czujnik ciśnienia oleju w silniku?

Wydaje mi się, ze jest. Mniemam, ze informacja (kontrolka) o niskim ciśnieniu oleju na zegarach gdzieś musi mieć swój początek? :)

Masz rację, wydaje Ci się :)
Kontrolka tylko sygnalizuje zbyt niskie ciśnienie i ten czujnik działa na zasadzie 0-1 (jest ciśnienie albo go nie ma).

Ma ktoś może vgate icar4 bluetooth i udało mu się połączyć z komputerem samochodu? Mój łączy się z telefonem ale ze sterownikiem silnika nie chce.Wyskakuje błąd.IMG_20170209_181043.jpg Próbowałem alfaobd, dpf monitor,torque i na żadnym się nie łączy.Poprzez alfaobd udaje się połączyć z innymi funkcjami tj. body computer,klima itd ale z silnikiem nie. Inny zwykły elm327 bluetooth za 20 zł działa jak trzeba

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót