• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Nowy diesel Fiata - 3.0 Multijet V6

240 koni to ostatnio standard w 3 litrowych dieslach.. nie wysilili się za bardzo nasi konstruktorzy..

W Maserati też??!!<szok> Może i do Ferrari wsadzą to są odpowiednie auta do diesla:P

Może być 240km byłe by z potencjałem takim jak ma np. bmw 3,0d 231km ,gdzie po uwolnieniu wydechu wychodzą wyniki po 300 pare koni,a to już by było cos .

Idealna jednostka do następcy 159,choćby ważącego 1,7 t.

Australijskie...

A dokładnie holdenowskie.

A ja Wam powiem tak. Wszystkie diesle z Alfy Romeo powinny być natychmiast wycofane.

Jeśli to wprowadzą do jakiejś Alfy to będzie jakiś tam krok do przodu, ale z tego co widzę to oni bardziej planują montować w innych autach ze swojej grupy...no chyba, że szykuje się następca 166 :)

Plus za to, że pomysł i konstrukcja włoska :D

A ja Wam powiem tak. Wszystkie diesle z Alfy Romeo powinny być natychmiast wycofane.
Cuore Sportivo chyba tego oczekuje... Ale nie oszukujmy się! Gdyby nie diesel w alfie ta marka by poprostu upadła!
Chwała za to JTD'ekowi bo to naprawde dobry silnik.

Panowie przecież wyraźnie jest napisane, że wariant mocy 240KM jest do Jeepa. W osobówkach na pewno będzie więcej, zakładam też, że w Alfie będzie wyżej niż w Lancii :)
Generalnie najwyższy czas na diesla 3.0V6! Konkurencja (audi, bmw...) chyba największą kasę robi właśnie na 3 litrowych dieslach.

Co za bzdura. Po co prowokujesz kolejną niekończącą się kłótnię? Równie dobrze wycofane i wymazane z historii powinny zostać twinsparki, przecież w Alfie Romeo powinny być montowane tylko i wyłącznie V6 (Busso!) oraz Boxery.

Ta jednostka prawie na pewno trafi do nowej Alfy 169 i na pewno będzie w nowej Lancii Themie!
Jest to niewątpliwie spory krok w dobrą stronę,tylko trochę spóźniony...

Równie dobrze wycofane i wymazane z historii powinny zostać twinsparki
A no mogły być ;) Ale jednak konstruktorzy fiata używali tą jednostkę do tamtego roku (w 147). Czy rzecz biorąc 16v TS były używane od 1996-2010. 14 lat? Moim zdaniem to dużo, na tak "awaryjny" i według niektórych beznadziejny silnik. Wystarczy dbać i mieć dobrego mechanika... To już jest dużo dla tego motoru ;)

// Co do tematu:
Podejrzewam, że gdyby go wsadzili do alfy to napewno go podkręcą do jakiś 270 koników i wtedy będzie dobrze ;)

W aktualnym Caarsie jest test Jeepa z tym silnikiem, chociaż bardziej koncentrowali się na samym Jeepie niż na silniku, ale jest ok. Najbardziej jednak ostatnio mnie rozwaliła informacja, że AUDI wypuściło 3,0TDI o mocy 313kM! BMW też ma coś zbliżonego, ciekawe na ile odważy się FIAT:)

Te 240 pewnie z jednej turbiny, jak zrobią Twin jak np. BMW to pewnie 300 pęknie bez problemu.

Amortyzatory
Powrót