• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Nowa antena i przewód

Sbenios

Nowy
Auto
156 2.0 TS 155KM 2000r
Witam, mam taki problem. W aucie miałem uszkodzoną antenę, na dodatek porwaną uszczelkę przy dachu i kapała mi woda i ukręcony kabel pod podsufitką. Orientuje się ktoś gdzie mogę zakupić jakąś nową kompletną antenę na dach? Szukam i nigdzie nie mogę znaleźć. Byłbym wdzięczny za pomoc.

Jeżeli ci chodzi o zwykła antenę do radia to kupisz w każdym prawie agd rtv chyba że rozmowa jest o orginalnych masz SW czy sedan ??

Antena w dachu jest od telefonu. Przedliftowe 156 miały anteny FM w tylnej szybie, a SW w spojlerze klapy.
Dopiero gdzieś późnym 2003 rokiem po pełnym lifcie księgowy powiedział Basta! i zamówili tandetę na dach.

Mam sedana i chodzi mi o antenę na dachu tuż na głowami pasażerów z tyłu, przy tylnej szybie. Patrzałem na allegro i znalazłem ale większość to 40cm, a to o 30 za dużo :) Auto jest z połowy 2000 roku. Wg VINu auto nie miało telefonu, więc raczej to co mam na dachu nie jest od niego.

Dopiero gdzieś późnym 2003 rokiem po pełnym lifcie księgowy powiedział Basta! i zamówili tandetę na dach.

Moja 156 jest z listopada 2003 i ma antenę na dachu i na 100% jest ona od telefonu i GPS - antena od radia dalej jest w tylnej szybie jak we wcześniejszej przed liftem.

- - - Updated - - -

Auto jest z połowy 2000 roku. Wg VINu auto nie miało telefonu, więc raczej to co mam na dachu nie jest od niego.

Na 99% jest od GSM - moja z 99r. też nie miała telefonu a mimo to miała na dachu antenę GSM - no chyba że wcześniejszy właściciele już telefon wymontowali.

Co do anteny szukałbym na allegro lub w ASO.

pozdro
krzyzie

W połowie 2004 r. wprowadzono nowe anteny z Alfy 147.

Wyklepało S3 mini!

A co to znaczy antena w tylnej szybie, zapodajcie linka do jakiegoś schematu tego.

Po prostu przewod jest poprowadzony do sciezek grzewczych w tylnej szybie i tyle.

Ok, dzieki wszystko jasne. Kupie zwykłą antenę żeby zaślepić to i zostawię tak jak jest.

nie spodziewam się, ale na miasto wydaje mi się, że jest wystarczająca. Mam metrówkę, ale nie lubię z nią latać po mieście, zwłaszcza jak wjeżdżam na parkingi w galeriach. A poza tym poprzedni właściciel zamontował antenę fm na przedniej części dachu i trochę słabo to wygląda, myślałem o wrzuceniu takiej na tył i "załataniu" dziury po obecnej o ile to możliwe :confused:

Ja mam na 159 założone http://allegro.pl/antena-cb-sirio-triflex-sklep-warszawa-i3523986188.html cos takiego nie wiem czy dokładnie ten model bo zakładał to poprzedni właściciel. Wiadomo cudów nie ma ale jak ktoś nie spędza pół życia w trasie to jest świetne rozwiązanie. Ja jestem zadowolony zasięg w mieście i na trasie jest wystarczający

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 4

Amortyzatory
Powrót