• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Novitec chip box podłączenie

rychuslu89

Użytkownik
Auto
alfa romeo 166 t.s.
Miałem mały problem z podłączeniem tego chipa , najpierw podłączyłem go tutaj :

Uploaded with ImageShack.us
tak tak tam gdzieś za bagnetem powkładałem wtyczki , no i auto jechało , czułem jakby...na obrotach się lepiej kręcił ...ale chyba to nie to
więc podłączyłem go tutaj :

Uploaded with ImageShack.us
tam za EGR była wtyczka podłaczyłem , skręciłem EGR jade sobie i jadę wszystko git krótki odcinek ten co zawsze na testowanie (0-180 4 i piąty bieg) hamowanie i nie wiem czy chyba czy powinienem coś poczuć mocniejszego ale może mi się wydawało...że coś lepiej idzie .

Źle podłączyłem tego boxa ? czy co ?
ktoś chce go przetestować to jak co będę w Poznaniu w weekend to można podjeźdzać i testować :)

a tak wogole to pomóżcie czy ja go dobrze podłaczyłem

Podłączasz go pod regulator ciśnienia paliwa na pompie CR. W sumie fajny sposób - podepnę gdzie pasuje ;)

Nie radze zabaw w elektryczne chybil trafil....
Powerbox Novitec w zaleznosci od wersji i ilosci wtyczek podlacza sie pod czujnik na listwie CR oraz jesli posiada druga pare wtykow ( wersja IV i V) w czujnik cisnienia na kolektorze ssacym

Tapatalk

Podpinasz pod tzw akumulator ciśnienia ( na czerwono), odpinasz wtyczkę czujnika ciśnienia ( żółty ) i podpinasz box`a do gniazda listwy i wtyczki czujnika

b1.jpg

Ostatnia edycja:
To to ;)
Powinna byc odczuwalna roznica.

Tapatalk

A co jeśli map sensor w aucie ma 4piny a wtyczka noviteca jest na 3piny?

Wysłane z mojego ONEPLUS A5010 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót