• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

No i się porobiło - zwarcie :(

jaro1984

Nowy
Auto
Alfa 147 2.0 TS Selespeed
Tak to jest jak się kombinuje za bardzo :( Próbowałem podłączyć radio i źle podłączyłem kable prądowe. Zrobiło się zwarcie i niestety nie działają: szyby, nawiew, radio, bagażnik itp. Czy mogę samemu to jakoś zresetować czy tylko podłączenie pod kompa spowoduje przywrócenie "systemu". Może spalił się tylko bezpiecznik, jednak nie wiem który i nie wiem czy faktycznie mogło tak być skoro tyle rzeczy na raz przestało działać. Gorąca prośba o pomoc i fachowe info.

Instrukcja obslugi - rozpiska bezpiecznikow.
Powodzenia

No niby tak ale w 3 minuty wejdziesz na stronke z instrukcja i sprawdzisz ktory bezpiecznik odpowiada za to co ci padlo

No niby tak ale w 3 minuty wejdziesz na stronke z instrukcja i sprawdzisz ktory bezpiecznik odpowiada za to co ci padlo

Pytanie jeszcze czy to mogły paść tylko bezpieczniki i wystarczy tylko ewentualna wymiana czy trzeba podłączyć kompa, podłączyć się pod CAN i skasować błędy :) Jutro od rana będę sprawdzać, a dzisiaj już czas na Ligę Mistrzów :)

Chłopie nie twórz nowych historii, nie wymyślaj tylko posłuchaj doświadczonego użytkownika i zrób to co Ci poradził. A jak nie wiesz jak wygląda spalony bezpiecznik to polecam www.google.pl. Uwierz mi "internety" nie gryzą ;)

Chłopie nie twórz nowych historii, nie wymyślaj tylko posłuchaj doświadczonego użytkownika i zrób to co Ci poradził. A jak nie wiesz jak wygląda spalony bezpiecznik to polecam www.google.pl. Uwierz mi "internety" nie gryzą ;)

Tak się składa, że pewnie wiem lepiej od Ciebie, że "internety" nie gryzą. Tylko właśnie w tych "internetach" przeczytałem kilka dziwnych rzeczy - postów, które spowodowały, że zdałem takie, a nie inne pytanie. W związku z tym, jeśli komentarz innego użytkownika forum nie wnosi nic konstruktywnego do danego postu to jestem przekonany, że można go sobie darować. Chyba, że chcesz "przeskanować" forum w poszukiwaniu mniej lub bardziej "bezsensownych" pytań właścicieli wszelakich postów i dodać swój cenny komentarz. Pozdrawiam :)

Koledze Bocianowi dziękuję za wskazówkę :)

Kolego chciałem Ci pomóc ale nawet nie raczyłeś wpisać rocznika swojego auta i nie wiem czy masz przed czy polifta. Nawet się pofatygowałem i wszedłem na Twój profil ale nie dowiedziałem się nic oprócz tego, że wnioskując po ilości tematów jakie zakładasz masz dużo problemów z samochodem.

Także tutaj proszę masz linki do instrukcji:
http://aftersales.fiat.com/elum/Mod...cc01a07&market_code=PL&cat=lib&part_number=#1

Znajdź sobie rozpiskę bezpieczników, udaj się do auta z nowym bezpiecznikiem o prawidłowej wartości i na 100% wszystko bedzie działać.

Kolego chciałem Ci pomóc ale nawet nie raczyłeś wpisać rocznika swojego auta i nie wiem czy masz przed czy polifta. Nawet się pofatygowałem i wszedłem na Twój profil ale nie dowiedziałem się nic oprócz tego, że wnioskując po ilości tematów jakie zakładasz masz dużo problemów z samochodem.

Także tutaj proszę masz linki do instrukcji:
http://aftersales.fiat.com/elum/Mod...cc01a07&market_code=PL&cat=lib&part_number=#1

Znajdź sobie rozpiskę bezpieczników, udaj się do auta z nowym bezpiecznikiem o prawidłowej wartości i na 100% wszystko bedzie działać.

Luz, już naprawione :). Poszedł bezpiecznik F39 znajdujący wraz z innymi w "schowku" pod kierownicą, kupiłem nowy, włożyłem w miejsce spalonego i wszystko śmiga. Tak to jest jak samemu się czasem kombinuje... Podziękowania za pomoc.

Amortyzatory
Powrót