Niezidentyfikowana kostka

• Autor wątku Autor wątku james89
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

james89

Guest
Witam,dzisiaj przy przeglądaniu mojego nabytku spostrzegłem, że zwisa mi swobodnie jeden kabelek z kostką który nigdzie nie jest podłączony:eek:
Kostka na 3 piny,żeńska. Żeby opisać gdzie ją można znaleźć to powiem tak:
W silniku 1.9 jtd 16v po zdjęciu pokrywy górnej silnika(od przodu) widzimy filtr paliwa oraz zbiornik na płyn do wspomagania,pomiędzy nimi jest jakiś przekaźnik,moduł świec żarowych - tak przynajmniej mi się wydaje. Do tego modułu podłączone są dwie kostki od dołu, sam moduł zaś przykręcony do mocowania tylko jedną nakrętką 10mm. No i z jednego z tych kabli wychodzi właśnie ten niezidentyfikowany. Mógłby ktoś spojrzeć gdzie to ma być podłączone?
Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc
pozdr
james89

Wiesz co to jest kabelek od nitro żartuje!!!! po prostu mam dobry humor ale nie przejmuj się fachowcy od diesel 147 napewno Ci pomogą powodenia
pozdrawiam

Dbajcie o Alfę a ona zadba o Was!!!

Witam,dzisiaj przy przeglądaniu mojego nabytku spostrzegłem, że zwisa mi swobodnie jeden kabelek z kostką który nigdzie nie jest podłączony:eek:
Kostka na 3 piny,żeńska. Żeby opisać gdzie ją można znaleźć to powiem tak:
W silniku 1.9 jtd 16v po zdjęciu pokrywy górnej silnika(od przodu) widzimy filtr paliwa oraz zbiornik na płyn do wspomagania,pomiędzy nimi jest jakiś przekaźnik,moduł świec żarowych - tak przynajmniej mi się wydaje. Do tego modułu podłączone są dwie kostki od dołu, sam moduł zaś przykręcony do mocowania tylko jedną nakrętką 10mm. No i z jednego z tych kabli wychodzi właśnie ten niezidentyfikowany. Mógłby ktoś spojrzeć gdzie to ma być podłączone?
Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc
pozdr
james89

przydałoby się zdjecie,ale myślę że może ci chodzić o kostkę od czujnika obecności wody w filtrze paliwa który jest wkręcany od spodu filtra.Możesz sprawdzić czy masz ten czujnik

od spodu filtra nie ma żadnego czujnika. Więc możliwe,że to coś z tego jest.

czujnik na serwisie kosztuje 100-110zł.Wkręca się go zamiast tej nakrętki na spodzie filtra paliwa i podłącza się tą wtyczkę która wisi.

to pewnie to. Dzięki bardzo za info:)
jeszcze zapytam, to musi być jakiś nieobowiązkowy czujnik skoro komp nie wywala błędu? Nawet przy podłączeniu auta do lapka przez niebieski kabelek i fiatecuscan nie wyświetla żadnych błędów.

błędu na kompie nie będzie.Dobrze jak jest ten czujnik.Gdy zbierze się woda w filtrze może grozić uszkodzeniem układu wtryskowego

Nie kupuj czujnika tylko poszukaj filtra dobrej marki który będzie juz razem z czujnikiem. Zapłacisz podobnie jak za sam czujnik w ASO.

Amortyzatory
Powrót