Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Mógł posypać się docisk (słoneczko tak zwane), ułamały się łopatki bądź łopatka, a jakiś kawałek mógł gdzieś utknąć co uniemożliwia wysprzęglanie.
Nie wiem czy próbowałeś odpalić auto z wrzuconym biegiem, tzn... Wrzuć na zgaszonym silniku jedynkę, odpal auto z wciśniętym sprzęgłem i spróbuj normalnie ruszyć. Dodatkowo, skoro szumi Ci przy wciskaniu sprzęgła to stawiam że i łożysko oporowe się zaciera, stąd te szumy.
Jeżeli zamierzasz to robić, to wymieniaj od razu komplet sprzęgła, bo nie warto bawić się przypuśćmy w sam docisk (jeżeli dobrze myślę, że to jest to).
Jak odpalalem z wcisnietym sprzglem i wrzuconym biegiem normalnie rusza.
Narazie chcial bym to zrobic aby jezdzic po powrocie do kraju moge zabrac sie za komplet sprzgla aktualnie to w Holandi przebywam.
Nie bedzie to wina wysprzeglika? Chociaz pedal sprzegla normalnie pracuje
sprawdz wysprzęglik, szum mówi o zużytym łożysku oporowym, prawdopodobnie sprzęgło sie kończy, lub jeżdził ktos z nogą na pedale, a wtegy i docisk cierpi.
Wsprzeglik sprawdziłem sucho dookoła niego odpowietrznie rowiez nic nie dalo.. Raczej na 90% jestem pewny że łożysko padło czyli i tak wymiana sprzęgła.
Jak wcześniej ktoś jeździł nie mam pojęcia ja tym samochodem zrobiłem około 30 tys i ma akutalnie niby na liczniku 177 tys
jeśli wysprzęglik jest ok, nie cieknie, to sprawdz jeszcze droge jaką pokonuje cięgno wysprzęglika, może pompa nie ma odpowiedniego wydatku, i cięgno wysprzeglika ma mały zakres pracy.
pzd.
Witam, odświeżę temat. Miałem tak samo w mojej GT - urwane ucho od łożyska, choć sprzęgło (Valeo) roku nie miało. Pojawia się więc pytanie o jakość tych sprzęgieł. Czy to normalne, że urywają się mocowania w markowym produkcie? Może inni forumowicze mieli podobne przypadki?
Zarejestruj się i korzystaj z forum bez rozpraszających banerów reklamowych.
Jako zalogowany użytkownik zyskujesz wygodniejszy dostęp do treści, możliwość komentowania, korzystania z prywatnych wiadomości i pełne wsparcie społeczności.
Nie zajmuje to długo, a różnica w komforcie przeglądania naprawdę robi wrażenie! 💡🎉
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.