[Giulietta] Nie podnosi się schowek na desce

buksal

Nowy
Auto
Giulietta 1,4 TB
Witam,
W poliftowej Julce przestał mi się podnosić schowek na desce. W ubiegłym tygodniu jeszcze na pewno działał, a teraz się sam nie podnosi, tylko trzeba po wciśnięciu samemu go podnieść. Lewy róg klapki schowka jest jakby trochę niżej. Spotkał się ktoś z was już z tym? W weekend jechałem ze znajomymi i ich dzieckiem i jako jeden z powodów tego stanu rzeczy obstawiam uszkodzenie przez położenie na nim plecaka (nie przeze mnie oczywiście), drugi to że dziecko coś uszkodziło, a trzeci to usterka spowodowana okropnym skwarem. Temperatury wtedy dochodziły do 35C. Zastanawiam się czy jechać do ASO i czy tego w ramach gwarancji nie zrobią, czy raczej samemu się za to zabierać?

No właśnie, ja też tego schowka prawie nie używałem, bo futerał z moimi okularami przeciwsłonecznymi się tam nie mieści.
Dzisiaj byłem w ADFie i powiedzieli, że zrobią to w ramach gwarancji, tylko muszą sprowadzić schowek.

Czy ktoś próbował naprawić schowek samodzielnie? U mnie ten sam objaw nie podnosi się, a prawie nie używany.

Podbijam, czy ktoś próbował naprawić zaczep sprężyny ? U mnie po zamontowanie sprężyna odskakuje po kilku próbach otworzenia schowka.

Podkleiłem żywicą epoksydową wzmocnioną włóknem szklanym, trzyma już rok.

Ja dodatkowo jeszcze złapałem sprężynę trytytką bo czasami spadała, od roku trzyma się bezproblemowo, a schowek jest intensywnie używany
schowek.jpg

Amortyzatory
Powrót