• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Nie pasujący kluczyk

vudka123

Użytkownik
Auto
Alfa Romeo 159 2.4jtdm Ti 20v 2008
Hej. Pytanko do posiadaczy 159 ten kluczyk jak na zdjęciu pasuje wam do otworu ponizej klamki? Bo mi nie czy to może jakiś fake jest ?

Załączniki

• 20181217_180822.jpg
    20181217_180822.jpg
    85.2 KB · Wyświetleń: 52
Oczywiście że pasuje. Służy do awaryjnego otwierania drzwi w przypadku rozładowania akumulatora. Fake to ktoś Ci zrobił wkładając przypadkowy kluczyk :-)

Albo masz zardzewiały zamek..
"Zapsikaj" czymś może ruszy. Jeśli nie to tak jak mówi [MENTION=70186]MikeDraven[/MENTION] ktoś włożył nie ten grot.
Ps. nie masz drugiego kluczyka?

sprawdź czy działa w zamku poduchy pasażera jak masz możliwość jej wyłączenia

co do drugiego kluczyka to tak mam i tez nie wchodzi :P ale ten sam numer ma wyryty co 1 kluczyk.
Ale jest jedno ale ta alfa ogólnie bardzo długo stała gdy ja miał 1 właściciel to byla firma leasingowa niby cos dla TVN i nie płacił i bardzo długo stała ze aż zardzewiały sanki przód i tył.
Tyl wymieniony a przod raczej w wiosne wymienię. i tak sobie mysle ze pewnie rdza.. bo ten kluczyk nawet nie wchodzi na 1 cm.
A co do tej poduchy jak to sprawdzic ? tam jakby na prawo od schowka ?

Nie przyszło Ci do głowy, że ktoś wymienił klamkę?

Sanki to rdzewieją nawet jak Alfa jeździ.

no jest taka szansa z ta klamka ale ze nie wymienil w takim razie kluczyka do tego...
Co za szajs.Ktos sie z was orientuje ile moze kosztowac jakby od nowa kodowanie tego kluczyka? bo rozumiem ze musiałbym nowy kluczyk mieć do tej klamki?

no jest taka szansa z ta klamka ale ze nie wymienil w takim razie kluczyka do tego...
Co za szajs.Ktos sie z was orientuje ile moze kosztowac jakby od nowa kodowanie tego kluczyka? bo rozumiem ze musiałbym nowy kluczyk mieć do tej klamki?

Tak jak margo sugeruje sprawdź przy poduszce czy masz dobre klucze (skoro masz dwa to raczej dobre).

W dorabialni kluczy powinni dostosować wkładkę z klamki do posiadanego klucza. Elektronika jest w pilocie, tu jest sam grot.

Jakbyś miał inny kluczyk to i tak powinien wejść do konca. Co najwyżej nie mógłbyś przekręcić.
Ewidentnie masz zabrudzoną/zardzewiałą wkładkę..

Nie przyszło Ci do głowy, że ktoś wymienił klamkę?

Sanki to rdzewieją nawet jak Alfa jeździ.
Nie zawsze rdzewieją.
Mam drugą 159 pierwsza była z włoch sanki idealne zero rdzy, w drugiej z Niemiec pordzewiałe. Myślę że zależy od kraju gdzie co sypią zimą

Ide sprawdzic poduchy.
oprocz WD 40 jakies inne pomysly:P?

no to poszukalem sobie w samochodzie ten airbag i znalazlem i wchodzi kluczyk.
Gratis znalazlem duza ilosc centów :D
bede bogaty48368784_216388312596798_619788902076514304_n.jpg48390570_2245707945705473_6890562555782103040_n.jpg

obawiam się, że w razie potrzeby dorobienia nowego kluczyka to ci jednak nie wystarczy - a taki mały żarcik :)

Amortyzatory
Powrót