nie odpala

• Autor wątku Autor wątku Tuchol
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

Tuchol

Guest
witam mam problem mianowicie auto od jakiegos czsu nie palilo za pierwszym razem ostatnio po wymianie rozrzadu bardzo sie to nasililo czy moze to miec jakis zwiazek z wymiana czy raczej padl czujnik polozenia walka rozrzadu. bedac na kompie po wymiania rozrzadu byl blad synchronizacji ale po skasowaniu sie nie pojawia. czekam rady pozdrawiam

Podczas wymiany rozrządu uszkodzony został czujnik polozenia walka rozrzadu, albo rozrząd przestawiony

kurde wymienilem czujnik po wyimanie caly dzien jezdzila dobrze a na nastepny dzien znowu nie chce odpalic :/ jakies pomysly co to moze byc ?

W silniku TS czujnik Halla (ssącego wałka rozrządu) nie wpływa na odpalanie silnika. Jeśli nie chce palić to przyczyny szukałbym raczej w czujniku wału korbowego, albo w układzie paliwowym.

oj złapałem kolegę na podawaniu nieprawdziwych informacji .
- ale u mnie np. czujnik Halla jest na wałku rozrządu wydechowym !!! a wariator na wałku ssącym.
- prosze o weryfikacje ??

Odświeżę trochę temat bo wydaje mi się że mam podobny problem.
Tydzień temu zdarzyło się to po raz pierwszy- auto kręci ale nie odpala. Później przez dwa dni zapalało normalnie i znowu problem. Dzisiaj np. mordowałem się z pół godziny żeby odpalił. Po podłączeniu do kompa było kilka błędów (6) i jeden z nich to był prędkość obrotowa wału korbowego (albo coś podobnego). Czy to chodzi o czujnik obrotowy na wale? Czy w 1,6 TS jest czujnik na wałku rozrządu ? Dodam że w listopadzie wymieniałem rozrząd ale problem z odpaleniem pojawił się dopiero teraz.

no ale czy od razu wymienić czujnik czy sprawdzić rozrząd czy jest dobrze ustawiony ?
na tym wałku rozrządu znajduje się też czujnik ?

A masz może jakieś namiary na tan czujnik ?
Szukałem na allegro ale do mojego 1,6 TS tylko używki, i to drogie...

Ponawiam pytanie..
Wiecie koledzy gdzie mogę kupić tak czujnik ?
Jakie są orientacyjne ceny ?

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót