• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Nie odpala

M

marcinv530erx

Guest
Witam mam problem ponieważ jadąc drogą wczoraj w nocy nagle alfa zaczeła sie dusić aż w końcu zgasła jednoczesnie zaczeła sie zapalć kontrolka wtrysku zjechałem z drogi poczekałem 20 min odpaliłem i pojechałem dalej po 20 km znowu to samo ale po 20 min jak już próbowałem odpalić to odpalała a jak próbowałem ruszyć to zaczynała sie ksztusić i gasła już nie odpaliła wróciłem na lawecie do domu rano sprawdziłem błedy i wyskoczyły dwa
P0335 i P1513 co one w sumie oznaczaja

Dzieki

Witam mam problem ponieważ jadąc drogą wczoraj w nocy nagle alfa zaczeła sie dusić aż w końcu zgasła jednoczesnie zaczeła sie zapalć kontrolka wtrysku zjechałem z drogi poczekałem 20 min odpaliłem i pojechałem dalej po 20 km znowu to samo ale po 20 min jak już próbowałem odpalić to odpalała a jak próbowałem ruszyć to zaczynała sie ksztusić i gasła już nie odpaliła wróciłem na lawecie do domu rano sprawdziłem błedy i wyskoczyły dwa
P0335 i P1513 co one w sumie oznaczaja

Dzieki

W sumie po usilnych staraniach znalazłem kabel masy który powinnien być przykręcony przy ecu był po luzowany dość sporo czy to może być problemem powstałym wczoraj bo samochód pali jaj marzenie i jeździ jak marzenie ???

P0335 - czujnik wału,
P1513 - silnik krokowy.
- w tych dwóch bledach ostatnim elementem do wymiany jest ECU.
- gratulacje z naprawy alfy, a masa musi być przxykręcona.
- jeszcze jeden wrazliwy element to masa ECU, taka mała śrubka z łbem krzyzowym.

P0335 - czujnik wału,
P1513 - silnik krokowy.
- w tych dwóch bledach ostatnim elementem do wymiany jest ECU.
- gratulacje z naprawy alfy, a masa musi być przxykręcona.
- jeszcze jeden wrazliwy element to masa ECU, taka mała śrubka z łbem krzyzowym.

No dzieki w sumie taka mała rzecz a tyle problemów .

Amortyzatory
Powrót