• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Nie odpala, czy to sonda lambda ?

muzg1995

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 1.6 T. Spark 120km 2001r.
Witam. Wczoraj jak chciałem odpalić auto alfa odpaliła lecz po sekundzie zgasła i już nie chciała zapalić. Jakieś 2 tygodnie temu samochód zaczął mi gasnąć na niskich biegach (nie trzymał obrotów) lecz na następny dzień było już wszystko dobrze. Spalanie w granicach 10l/100km gazu. Po podłączeniu pod komputer FiatECUScan pokazał mi takie błędy: P0130 LAMBDA 1 SIGNAL (PRE-CAT.), P0301, P0300. Po wykasowaniu błędów samochód dalej nie odpala, a gdy próbuję odpalić auto błędy nie wracają. Czy to, że alfa nie odpala jest winą sondy przed katalizatorem ? Czy może to problem z czymś innym ?

Witam. Wczoraj jak chciałem odpalić auto alfa odpaliła lecz po sekundzie zgasła i już nie chciała zapalić. Jakieś 2 tygodnie temu samochód zaczął mi gasnąć na niskich biegach (nie trzymał obrotów) lecz na następny dzień było już wszystko dobrze. Spalanie w granicach 10l/100km gazu. Po podłączeniu pod komputer FiatECUScan pokazał mi takie błędy: P0130 LAMBDA 1 SIGNAL (PRE-CAT.), P0301, P0300. Po wykasowaniu błędów samochód dalej nie odpala, a gdy próbuję odpalić auto błędy nie wracają. Czy to, że alfa nie odpala jest winą sondy przed katalizatorem ? Czy może to problem z czymś innym ?

Lambda nie wpływa na odpalanie. Ja typuję że rozjechała ci się adaptacja ecu benzynowego z powodu złej regulacji lpg i stąd te błędy i problemy z odpalanie. Zrób reset adaptacji kompa benzynowego za pomocą MESa i daj znać czy pomogło a potem pomyślimy dalej.

a immo ci sie odblokował?
bo może szukamy wogole nie tam gdzie trzeba :)

Amortyzatory
Powrót