Nie odbijają kierunkowskazy

Ile chcesz, to wezmę, bo u mnie ten z km działa jak trzeba

Poszło na PW, ale zrób tak jak Masa radzi, wydłub zegary, sprawdź kostki i ewentualnie dobierz się do tego wyświetlacza, może coś taśma nie styka. U mnie było tak że jak było mega zimno to wyświetlał dobrze, a jak się robiło cieplej to już Predator się z niego robił. Poprawianie styków nic nie dało, dopiero wymiana.
A i jakbyś grzebał przy zegarach to uważaj na wskazówki bo można się zestresować jak ci się toto wysypie na podłogę :).

- - - Updated - - -

Jozef mówisz o takich plastikowych samozaciskowych? Na dniach izakładam drewnianą kierke i trzeba bedzie sie tym zajać tak jak piszesz.

Tia, był na sieci jakiś taki manual nawet na zagranicznym forum, nawiercasz ten biały bębenek i zaciskasz paski w miejscu zębów tak żeby ładnie odbijało. Ja to będę robił niedługo, kupiłem manetki na wymianę i jest lepiej ale nie zawsze odbija. Ten typ tak ma po prostu, skopane rozwiązanie.

i mi piksele zanikają:)

Niby nawyk jest, ale mnie to wkurza, nie zawsze odbija lewy kierunek :(

No i mnie też to drażni, ale jak czytam tu i jeszcze w paru miejscach, wszystkie sposoby są tymczasowe. Ja się odzwyczaję, a potem będę jechał na kierunkach przez 10 km.

hehe widzę, że to nad wyraz powszechny problem z tymi kierunkami :)... w moim przypadku raz sobie odbiją a raz nie :D... olałem to i się nauczyłem bez tego śmigać i mechanicznie już sam sobie wyłączam :) ... ale jak ktoś moim autem jedzie to muszę przypominać o nich :)

niestety. Ja oprócz alfy mam kappę, w sumie prawie bliźniak. różne rzeczy próbowałem z odbijaniem. działają, ale góra na dwa miechy. Taki urok.

No i dlatego to olewam już, szkoda nerwów. Wkurza mnie tylko jak gadam przez telefon i mając automat mogę mieć jedną rękę tylko, ale niestety, muszę zajmować się kierunkami ;)

To trza kupić było Belle z telefonem, ja tam mam i nie narzekam, obie łapy na kierce :)
U mnie też czasem nie odbije ale narazie rzadko.
Pewnie się zaczyna dopiero. Swojego mechaniora pytałem przy okazji i raczej polecał pająka nówkę za 450pln,
wszystko inne to na chwilę tylko.

Ja problem rozwiązałem na amen!:) Pająk do spawacza plastików. Napawał naroża na białym i na czarnych hakach. Musialem tylko lekko pilniczkiem po nim poprawić, bo było za dużo i obcierało przy każdym skręcie. Teraz jest idealnie i odbijają za każdym razem. Operacja wykonana kilka miesięcy temu i nadal działa:) koszt.. 35pln:)

Ja nadkleiłem kawałek poxipolu NA TE czarne dzwigienki a potem obrobiłęm delikatnie pilniczkiem. Działa od kilku miesięcy chociaż czasem lewy nie chce odbić przy powolnym puszczaniu kierownicy ale to przez wyrobione ząbkina tym białym plastiku

Odgrzeję temat ponieważ wskazówka może się komuś przydać.
Ja na te czarne dźwigienki nakleiłem za pomocą kleju epoksydowego paseczek karty kredytowej :P generalnie chodzi o wydłużenie tych dźwigienek. Działa super.

Oczywiście sposób niedźwiedzia jest najlepszy ale ja przyoszczędziłem :P

Załączniki

• 2013-04-27 09.28.10.jpg
    2013-04-27 09.28.10.jpg
    65.3 KB · Wyświetleń: 418
ja inaczej to naprawilem. rozkrecilem to dalej i z drugiej strony tego plastiku gdzie sa dzwigienki nakleilem klej i teraz one nie moga sie cofac, tzn wykonuja bardzo male ruchy i odbijaja za kazdym razem.

Amortyzatory
Powrót