Nie dzialaja przednie szyby

dream166

Nowy
Auto
166 2,4 umarla teraz szukam
Witam przestaly mi dzis dzialac przednie szyby w mojej 166 2.4 z 2002 po wyjeciu bezpiecznika od szyb pod kierownica tylne dalej dzialaja bezpiecznik jest dobry czy mogl by mi ktos pomoc co z tym fantem czy jest jakis jeszcze jeden bezpiecznik lub przekaznik co moglo sie spalic ??

Zobacz czy prąd dochodzi do guziczków Może płytka drukowana odmówiła posłuszeństwa

W baganiku masz osobne moduły do szyb przednich i tylnych. Może ten od przednich Ci padł.

Ja mam podobny problem i nie mogę go rozwikłać jak nie ruszam przednich szyb to klima, radio i podświetlenie zegarów mi działa ale jak opuszczę którąś z przednich szyb to pojawia się problem bo zjeżdża do samego dołu i nie da się jej podnieść do momentu aż się nie spali bezpiecznik Service 7 albo 8(chyba 8 albo 9). Jak się przepali któryś z tych bezpieczników( jeden) to szyby działają bez problemu za to wyłącza się podświetlenie zegarów, pada całe zasilanie ics'a, nie działa nawiew i nie działa mój ulubiony guziczek STR a razem z nim otwieranie klapki wlewu i tcs. Tak się buntuje alfa od momentu kiedy mam dla niej mniej czasu no i od kiedy wymieniłem w niej przełącznik podnoszenia szyb w boczku pasażera( sprawdzałem 4 różne przełączniki z każdym z nich pali bezpiecznik );)

Ciężki temat. Ja mam taki podobny problem. Z tylną lewą. Opuszczam normalnie. A jak podnoszę to pali bezpiecznik i coś mi się tam świeci, nie mogę automatu odblokować i parę tam. Jara mi bezpiecznik. Nie wiem co. Podmieniałem już moduły, przełącznik (i przód i tył), napęd i dalej to samo. Nie pytałem na forum bo i tak mi nikt nie pomoże :sarcastic: ale jak już ktoś to poruszył to nie jest wyjątkiem :) na razie to olałem, nie używam tylnej lewej szyby :sarcastic:

Jakbym miał ten problem z tylnymi szybami to też bym to olał ... ale z przodu czasem się przydają:drag:

podmieńcie przyciski z działających szyb na nie działających zamiast rozbierać pół auta
jak podnosisz szybe i pali bezpiecznik to motor jest przeciążony znaczy coś go blokuje, trza by tam zerknąć posmarować i zobaczyć

Przyciski mam nowe i tak jak napisałeś przekładałem z tyłu na przód te działające i jest to samo. Jak się spali bezpiecznik to bez problemu szyba jeździ w górę i w dół tylko wtedy nie mam ics'a itd.

Palchon.... wierz mi ..... takie banały to ja sprawdzam przed myśleniem :sarcastic:

a patrzeliscie na kable w harmonijkach miedzy drzwiami? moje w przednich lewych jak robilem podlaczenie pod lusterka nie wygladaly za ciakawie, w sensie izolacja.

Szyby boczne

Witam, nie mogłem znaleźć nigdzie odpowiedzi na mój problem więc piszę...w mojej Alfie wszystkie szyby działają prawidłowo tzn otwierają się i zamykają bez problemów natomiast wg instrukcji szyby sterowane z panelu kierowcy powinny działać w trybie "automatycznego działania ciągłego" a w u mnie jest tak że żeby szybę opuścić i podnieść muszę trzymać cały czas przycisk...czy ktoś z Was spotkał się z czymś podobnym?..z góry dzięki za pomoc.

Jak dobrze pamiętam to tylko szyba kierowcy. Dłuższe przytrzymanie to automatyczne opuszczenie.

tak jak MArek pisze. Automatycznie działa tylko szyba kierowcy. Resztę aby zamknąc musisz trzymać przycisk- jest to tak zrobione aby nie przytrzasnąc paluchów pasażerom przez przypadek

U mnie od kierowcy automatyczne opuszczenie i podnoszenie...wszystkie pozostałe tylko opuszczenie. Żeby podnieść trzeba trzymać paluchem...rocznik 2004

Siemka :)
A u mnie problem z prawa przednia szyba :) działała działała i już się nie otwiera i nie zamyka :)
Może to być bezpiecznik ? Czy moduł komfortu ? Bo reszta działa prawidłowo

Ostatnia edycja:
Sprawdź bezpieczniki F56 i F60 w bagażniku po prawej.

Ok dzięki za odpowiedz :)
Obecnie w trasie jestem i dopiero na weekend będę sprawdzał :)

Siemanko :) bezpieczniki całe :) podmieniłem model komfortu i działa :) nawet lepiej tylne szyby się opuszczają i podnoszą :)

Amortyzatory
Powrót