[Giulietta] Nawigacja do Giulietty, pytania przed kupnem

• Autor wątku Autor wątku ilm
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Jak dla mnie to ekran jest za daleko żeby obsługiwać go ręka. Musiał by być z przodu wnęki a nie z tyłu.

Po pierwsze, wydaje mi się, że wbudowaną nawi robił ktoś inny, bo jest na mapach Navteq (znacznie lepszych niż TT), po drugie TT nie jest aż taki tragiczny, chociaż nie powiem, za granicą sprawuje się znacznie lepiej niż w Polsce, bo HD Traffic wymaga tego, żeby w samochodach była określona ilość urządzeń, ale i tak działa lepiej niż TMC, które w Polsce jest kompletną porażką.
Trochę z duszą na ramieniu jechałem do Chorwacji w zeszłym roku i chciałem nawet brać alternatywną nawi, ale TT spisał się super, nawet w wąziutkich uliczkach na wyspie Brac. Z Chorwacji wyskoczyłem do Wenecji i też wszystko bez najmniejszych problemów, na autostradzie ostrzeżenia o wszystkich fotoradarach, łącznie z tymi mierzącymi prędkość na odcinkach, z podaniem początku i końca pomiaru (strasznie tego tam dużo).
Niestety, użyteczność ostatnio mocno spadła po wycofaniu wyszukiwania Google'a :(.

navi z julki jest identyczne ja z peugeota rcz

Z racj ze temat jest podobny, a nie znalazłem lepszego wątku na forum postanowiłem tutaj zamieścić swoje pytanie. Mam oryginalna nawigacje w Giulietta (tą z chowanym w desce wyświetlaczem) , ale w radiu brakuje mi karty sd-gdzieś znikła. Mam pudełko i być może są tam jakieś kody do niej. Powiedzcie mi, czy jest w ogóle możliwość dostania gdzieś tych map, czy jeżeli wgram je na kartę sd, to nawigacja normalnie będzie działać? Rozpracowywał ktoś z Was już może ten temat? To samo z językiem polskim, da sie spolszczyć bez interwencji serwisu?

Kartę dostaniesz odpłatnie w ASO po podaniu nr VIN

Zastanów się czy to ma w ogóle sens. Aktualizacja mapy Navteq dla Giulietty to paręset, circa 1000 pln. Za to masz z siedem lat aktualizacji Automapy w wersji Europe, minimum raz na kwartał. Nawet dodając koszt zakupu odrębnej nawigacji - urządzenia, i tak się bardziej opłaca.

a na czym polega problem z mapami? Nie da sie sciągnąć ich z jakiegoś źrodła i zgrać na kartę albo skopiować z innej karty sd np z innej Giulietty? Bardziej myśle w tym kierunku, o ile to wykonalne...

Ano na tym, że to nielegalne. To po pierwsze. Po drugie, mapę masz przypisaną do karty a kartę do auta.

W Giulietta z nawigacją kupionej w maju tego roku jest oryginalna mapa z 2012Q1, delikatnie mówiąc nie podoba mi się to.
Wszyscy milczą na ten temat, może dzisiaj ktoś coś napisze - jak to zmienić.

Amortyzatory
Powrót