[159] Nawigacja Alfa Romeo 159

mathayew

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 selespeed
Cześć,
zakupiłem przez internet kartę SD z mapami z 2012. Niestety po włożeniu wyskakuje informacja "map license missing". Próbowałem dostać numer aktywacyjny, ale niestety nic takiego na stronie nie znajduję (mimo robienia krok po kroku z instrukcją). Czy macie może jakiś patent na to aby zaczęły działać? Mapy z 2010 roku działają bardzo dobrze.
Moja nawigacja do dokładnie ten model co na zdjęciu http://ipocars.com/imgs/a/a/g/u/j/a...0_16v_turismo_jtdm_navigation_2011_13_lgw.jpg. Bardzo proszę o pomoc :(

Otwórz czat na stronie która jest podana w pudełku z navi i tam wszystko załatwisz z konsultantem.Podajesz numer seryjny z pudełka i ci wyślą numer aktywujący navi.

Szukam na tej stronie, ale żadnego czatu nie widzę :(.
http://fcagroup.navigation.com/home...Page=AlfaLanding&SelectedMenuItem=LandingHome jestem zarejestrowany i nic :/
I jeszcze jedna kwestia. Nie mam żadnego numeru licencyjnego. Mam tylko kartę SD oraz instrukcję, aby wejść zarejestrować produkt. Czy to możliwe, że jakaś sciema? Nawigację kupiłem od osoby, która zajmuje się sprzedawaniem nawigacji do różnych samochodów.

Ostatnia edycja:
Jak będę w domu to ci to sprawdzę.Jest jeszcze bezpłatny numer pod którym też załatwisz aktywację.Miałem ten sam problem jakieś 3 tygodnie temu.

Razem z kartą sd jest instrukcja i numer seryjny.Znajduję się on w pudełku. Ode mnie wymagali podania tego numeru.

A czy ten numer to może T1000-xxxx ?? Jeżeli nie to nie mam tego numeru. Czy byłby zatem inny sposób na odpalenie tej nawigacji ? Czy raczej oddać kartę sprzedawcy i ubiegać się o zwrot kasy?

Właśnie dzwoniłem do tego sprzedawcy i stwierdził, że trzeba odłączyć akumulator na 30 minut, albo wyjąć bezpiecznik od nawigacji na 15 minut i że powinno odpalić... Czy to może zadziałać?

Ja się wstrzymywałem i w tym roku muszę kupić aktualizację. Jest aktualizacja na 2016?

Może sie ktoś orientuje jak jest z aktualizacjami na płytach? Do navi Pioneer Avic d3?

Witam.
Panowie czy ten otwór u góry radia z nawigacją to wejście na kartę SD?
I czy jak włożę płytę z mapami do radia CD to wczyta mi ją?
Czy będę musiał na niej jeździć żeby wyświetlało mapę?
Pozdrawiam.

Witam.
Panowie czy ten otwór u góry radia z nawigacją to wejście na kartę SD?
I czy jak włożę płytę z mapami do radia CD to wczyta mi ją?
Czy będę musiał na niej jeździć żeby wyświetlało mapę?
Pozdrawiam.
jeśli piszesz o ConnectNav+ to jest to wejście na kartę sim.
Część trasy Ci zbuforuje, ale co jakiś czas musisz wrzucić płytkę

To znaczy że jak używam nawigacji w trasie to nie mogę słuchać CD z radia? Bo jedno wyklucza drugie?
A co do wejścia na kartę sim to można to jakoś podpiąć pod telefon żeby nie wyciągać karty z telefonu?

Tak, płyta z mapami musi być cały czas w napędzie. Zostaje ci słuchanie muzyki z radia (FM) albo zmieniarka/emulator zmieniarki.

I tak i nie. Ogólnie rzecz ujmując zrobić tak by działało to tak jak np parowanie bo BT z radiem i rozmowa z naszej komórki się nie da. Tam musi być karta SIM i koniec. To oznacza albo dodatkowy nr i np przekierowania rozmów, albo klon karty i wtedy musisz wyłączać swoją komórkę. Obie opcje są słabe w czasach gdy wystarczy mieć włączony bt w telefonie by wszystko działo się automatycznie.

Właśnie z tego powodu, ta stacja wyleci z mojego samochodu przy pierwszej okazji. Nawigacja jest taka sobie, jestem ograniczony w słuchaniu muzyki z mp3. Jedyną zaletą są ekrany 'trip'.

Moja navi również jest 'na wylocie', zastanawiam się nad jakimś kenwoodem 2-DIN. Niektóre modele mają wbudowaną navi Garmina.

ok dzięki wielkie.
A taką płytę z mapą polski można załatwić?

Amortyzatory
Powrót