[Giulietta] nawiew / klimatyzacja / ogrzewanie

Oficjalnie nie jest, w necie są dostępne jakieś starsze wersje, u których zależy, z którego roku są i czy akurat twoje auto w nim będzie :)
Jak podrzucisz tutaj VIN, może któs z dostępem sprawdzi :)
Podaję. Będę wdzięczny za pomoc.
ZAR94000007390299
Jeśli byłaby możliwość to proszę o numery kompletu silniczków.

Ostatnia edycja:
Ale jeszcze mam pytanie dotyczące tych plastikowych bolców które są połączone z aktywatorem. Są w sprzedaży tzw. zestawy naprawcze. Czy to też występuje w różnych wariatach w zależności od wersji?
1773747332563.png

Kilka lat temu przerabiałem ten problem w swojej Giulietta. Strona kierowcy działa prawidłowo. Strona pasażera cały czas dmuchała gorącym powietrzem. Problemem okazał się ułamany trzpień w jednym z silników sterujących (lewy górny róg zdjęcia). Faktycznie ASO chciało wymieniać cały układ nagrzewnicy co się wiązało z rozebraniem całej deski i jakimś kosmicznym kosztem. Naprawiłem to samodzielnie za grosze. Kupiłem za 63 zł komplet silniczków z demontażu widocznych na zdjęciu. Jeden z nich wymieniłem. Było z tym trochę gimnastyki ale udało się to zrobić bez demontażu deski, konsoli i tunelu. Po zdjęciu bocznej osłony i odciągnięciu plastików od konsoli możliwe jest wsunięcie ręki tak by odkręcić i wymieć silnik. Niestety wszystko jest robione trochę na intuicję, bo w zasadzie nie widać co się robi. Posiłkowałem się zdjęciami z internetu z wymontowanych nagrzewnic by jakoś zlokalizować położenie tych silniczków. Po wymianie i kalibracji wszystko działało przez kolejne lata do chwili sprzedaży auta i mam nadzieję, że dalej działa.
Osobie w potrzebie mogę wysłać pozostałe silniki. Mi już nie są potrzebne. Jest spora szansa, że któryś będzie pasował.
Proszę o kontakt na priv.

Załączniki

• silniki_klima.jpg
    silniki_klima.jpg
    327.6 KB · Wyświetleń: 5
Hej, po włączeniu klimy wydaje taki dźwięk jakby ćwierkania/piszczenia w krótkich odstępach czasu z dużą amplitudą. Ktoś coś?

Amortyzatory
Powrót