• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] NAVTEQ europe 2012 aktualizacja

Auto
159SW 2.0JTDm(2012), 213Ps 420Nm
Witam!
W serwisie usługa aktualizacji 1500zł, jest może tańsza opcja?

Jest poszukaj na forum tematu. Linki sa do gpsunderground.com. I tam mapy renault citroen sa kompatybilne z mapami dla alfy

W jaki sposób one są kompatybilne? Nie jest tak, że ostatnia aktualizacja navi do 159 jest z końca 2011?

te z gps underground pasują do conect nav, nie wiem czy pasują również do tej nowszej navi.

Ja nowe auto kupiłem w 2012 z mapami na 2012r. Przynajmniej tak pisze na pudełku. Szukam tańszej alternatywy, bo serwis każe słono za to płacić

to samo urządzenie siedzi w Bravo i Delcie, może lepiej poszukać coś w tym kierunku.

To którą navi można wsadzić do samochodu z 2008 (lift) i jakie mapy są do niej najnowsze?

masz prawdopodobnie conect nav, więc możesz wsadzić mapy z gps underground. jest chyba aktualizacja z 2013 albo 2014 roku.

Jeszcze nie mam, rozważam po prostu jej dołożenie. Mapy z 2014/2015 roku wystarczą mi.

Jeszcze nie mam, rozważam po prostu jej dołożenie. Mapy z 2014/2015 roku wystarczą mi.

http://www.navigation.com/C5-2004/N...;sid=absZkyrejNkZk3xkcuVdmyDUbirocC1PmFgeAts9

To sa mapy z data 2014/2015 ale zebrane w czwartym kwartale 2013 roku takze maja juz 2 lata. Nie ma np a4 z tarnowa na rzeszow i w wawie nowych drog. Oraz pewnie wielu innych wybudowanych po tej dacie.
Mowa o navi na plyte cd ze slotem na karte sim. I musi byc ostatni najnowszy soft wgrany
Poszukaj tematu tu na tym forum bo juz o tym bylo

I to na pewno będzie działało ze "starą" nawigacją? Jak dobrze rozumiem nowa jest od 2010, a przed jest stara. Są dwa typy navi tak?

Tak są dwa typy. Jeden na płyty (wcześniejszy), drugi na karty SD. Po wgraniu (aktualizacji) softu nawigacja na płyty czyta RT3/4.

Czyli z tego co wnioskuje do nowego typu nawigacji, tej na kartę SD nie ma opcji aktualizacji pomijając serwis?

Amortyzatory
Powrót