[155] Napinacz rozrządu.

larson66

Użytkownik
Auto
inny
Mam pytanie,czy w silniku 2.5 V6 wersja silnika AR67302 napinacz rozrządu jest hydrauliczny czy mechaniczny.
Zaczeło się od tego ,że dochodziło takie terkotanie z okolic rozrządu,mechanik rozebrał osłony i ukazał się lużny pasek rozrządu.Wymieniane będą oczywiście wszystkie elementy,ale problem z napinaczem,mechanik twierdzi ,że jest hydrauliczny w sklepie "AutoSklep24.pl"twierdzą,że ta wersja silnika ma już mechaniczny.Niech się ktoś mądry wypowie w temacie.Dzięki

Musi być mechaniczny 67302 67303 maja mechaniczne napinacze dla pewności podaj nr VIN

zar16700001023526.Problem w tym,że do tego starego dochodzi jakieś ciśnienie,wlot i wylot.Może poprzedni właściciel(e) przekładali silnik?I jeszcze jedna sprawa w sklepie sugerowali,że można zaślepić to ciśnienie i założyć zwykły mechaniczny napinacz???

Ja mam AR 67302 i wydaje mi się że tam mam hydrauliczny napinacz:) w tych Vkach chyba w większości są hydrauliczne... ale mogę się mylić:)

a tak na marginesie gdzie szukać tego hydraulicznego? sklepy nie mają, fiat już nawet nie ma zestawu uszczelek... ma ktoś jakieś dojścia?

pozdrawiam

Ja dziś dzwoniłem do FAP nadział części zamienne no i właśnie nie mają napinacza hydraulicznego.

zar16700001023526.Problem w tym,że do tego starego dochodzi jakieś ciśnienie,wlot i wylot.Może poprzedni właściciel(e) przekładali silnik?I jeszcze jedna sprawa w sklepie sugerowali,że można zaślepić to ciśnienie i założyć zwykły mechaniczny napinacz???
według tego numeru nadwozia (auto z 1995 styczeń)silnik w nim zamontowany powinien mieć mechaniczny napinacz. Mechaniczny napinacz można kupić, ja za swój zapłaciłem 505 zł w ASO. Wymiana na mechaniczny jest możliwa i chyba nieunikniona

No to wiem co chciałem wiedzieć i stokrotne dzięki

Ostatnią edycję dokonał moderator:
a gdzie ty sie larson66 uchowales w tym Oswiecimiu ta 155 v6 ze cie jakos nie kojarze

Temat hydraulicznego napinacza przerabialem z Majkelem.W Agromie mozna kupic oringi do jego uszczelnienia a lozysko tez da sie zrobic.Moje lozysko jezdzi juz 10 tys km i odpukac dziala:)

Amortyzatory
Powrót