• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulietta] Nakładki na progi

XJ6

Nowy
Auto
AR Giulietta 1.4 TB Sport + LPG Tartarini EVO 01
Czy ktoś wie gdzie można kupić nakładki na progi podobne do tych z linku?

https://www.bing.com/images/search?...62&selectedindex=16&ajaxhist=0&vt=0&eim=1,2,6

Link podałem przypadkowy, pierwszy z brzegu. Chodzi o pokazanie wzoru nakładki. Miałem takie coś w każdym poprzednim aucie, a tu jajco, bo Alfa nie ma oryginału w swoich akcesoriach. Nie chodzi mi o żadne badziewie z folii tylko o nakładkę ze szczotkowanej stali czy aluminium. Ewentualnie co polecacie w zamian? Jest na allegro polska firma, która produkuje do Giulietty coś w podobie tego, ale podświetlane. Nie linkuję, żeby nielegalnie nie reklamować, ale może ktoś to ma u siebie i się wypowie jak się te podświetlane nakładki sprawują?

Ostatnia edycja:
No tak, ale pytałem nie do końca o takie. Bo te które wskazałeś są na progi wewnątrz auta, na te plastykowe, a ja pytałem o osłonę progów zewnętrznych, już poza uszczelką drzwi. A na marginesie: ktoś sam montował te podświetlane u siebie? Jest z tym jakiś problem?

podświetlane progi to OE z katalogu akcesoriów- montaż polega na wycięciu otworu w obecnej nakładce przyklejeniu tej aluminiowej listwy do tej plastikowej progowej i przeciągnięciu kabli do lampki podświetlenia wnętrza. nie ma możliwości podpięcia pod kable wiązki drzwi ponieważ tam jest podświetlenie wysterowane masą. w zestawie jest też instrukcja co i jak - jak ktoś chce to sie zeskanuje.
w ASO listwy ok 1000 pln

Amortyzatory
Powrót