Najtanszy w eksploatacji silnik do 75?

• Autor wątku Autor wątku Tuti
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Tuti

Super moderator
Członek ekipy
Auto
Giulia 2.0 Turbo 200KM '17
Mysle nad 75... Najchetniej byla by to 1.8 Turbo, ale boje sie ze z takim silnikiem mechanicy moga miec problemy i do tego czesci chyba trudniej dostac niz do TSa...

Wersje z v6 to raczej nie na moja kieszen - spalanie - no chyba, ze gaz, ale nei chcialbym tego robic takiemu autku... :roll:

Doradzcie mi cos, bo mam zielono...

Na zylete za 12 tys zl raczej nie bedzie mnie stac... Chcialbym nabyc cos taniego w ktorego nie bedzie trzeba pakowac calych oszczednosci...

Naprawdę z silnikiem 1.8 turbo niema problemu jeśli jeżdzisz spokojnie to on naprawdę mało pali ale jak cię poniesie i zaczniesz zapierd....... to od razu pomyśl gdzie w pobliżu jest stacja paliw. Części do silnika naprawdę są u nas dostępne w sklepach sam się zaopatrywałem CER MOTOR, INTER CARS , ICARS itd. są to takie same ceny jak przy T.S dodałem gdzieś linka b . fajna 75 Turbo z Włoch za 1000 euro i dlatego proponuje wyjazd do Itali ja też bym coś kupił oczywiście 75

to ja też sie podpisuje pod tym wątkiem bo szukam łądnej Giulietty lub 75 V6 lub Turbo w bdb stanie hehe ale to graniczy z cudem w tym kraju zwłaszcza jeśli chodzi o Giuliette hehe

A jesli chodzi o najtańszy silnik w elspoatacji w modelu 75 polecam 2.0 T.Spark mało pali naprawde jeźdząc normalnie potrafi być oszczędny ( mniej pali jak zwykłe 1.8IE ) wmiare mocna szkrzynia z fabryczną szperą :twisted: do tego ma 148koni w wersji bez katalizatora setke robi w 8,2sek i max speed 215km/h :) A jeździłęm różnymi wersjami 75
Reasumując mocny motor nawet bardzo mocny do tego niezła skrzynia (dowodem może być że ta skrzynia jeździ w Europie w wielu swapach z motorami V6 :twisted: ) a do tego osiągi spoko i to wszystko przy zumiarkowanym (jak na osiągi) zużyciu paliwa :mrgreen: Ja osobiscie polacam na 1000000000% AlfaRomeo 75 2.0 T.Spark jeśli chodzi o auto do jazdy na codzień i do zabawy a zarazem żeby koszta były umiarkowane. No i rozkład masy lepszy nizeli przy silniku V6 hehe

Popieram. Znajomy kilka dni temu nabył 75 TS. Parę rzeczy do poprawy, ale generalnie jest bardzo zadowolony. Spalanie w granicach 10 litrów. Części są dostępne bez żadnego problemu i wcale nie są drogie.

Amortyzatory
Powrót