nagrywanie płyt CD

• Autor wątku Autor wątku misza
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

misza

Nowy
Auto
AR 147 2.0 TS Selespeed
czy ma ktoś jakiś sprawdzony program i płytki na których bez problemu można nagrać muzykę do naszego CD? chodzi mi oczywiście o zrobienie audio z mp3 i nagranie tak żeby działało. próbowałem już 2 programami i na 3 róźnych płytach i cały czas coś nie tak. albo CD error albo przeskakuje albo jeszcze jakieś inne dziwactwa się dzieją.

sproboj samym winampem, nagrac plyte i niekoniecznie w mp3, wczesniej nagrywalem Nero mp3 i mialem podobne objawy do Twoich, winamp sam ,,przetworzy" liste ktora chcesz miec nagrana na format ,,wave" i masz opcje nagrywania w winampie, co do plyt to proponuje postawic na plyty ,,Verbatim" zero problemu z odtwarzaniem + zacinaniem podczas jazdy po polskich dziorawych drogach

nagrywam z prędkością 8x. spróbuje przeczyścić laser i zobaczę czy coś się zmieni.

przechodziłem przez ten sam problem...ustawienia nagrywania w nero x8 i zmiana z disc of disc na track of track, co do płyt to ciężko jedne chodzą inne ni cholery, ale miedia-tech taki czarny nagrywa i odtwarza bez problemów na oryginalnym radyjku.
pzdr

Ja nagrywam Nero, na plytach esperanza CD-R LIGHT SCRIBE z ruznymi predkosciammi ,ale przewaznie z 40X i jest okej ,moze pod koniec plyty na ostatnich utworach slychac pulsacyjne trzaski ,ale jest okej....

przechodziłem przez ten sam problem...ustawienia nagrywania w nero x8 i zmiana z disc of disc na track of track, co do płyt to ciężko jedne chodzą inne ni cholery, ale miedia-tech taki czarny nagrywa i odtwarza bez problemów na oryginalnym radyjku.
pzdr

U mnie było dokładnie tak samo, przeczyściłem laser i czyta wszystkie płyty nawet te najtańsze NONAME i nagrywanę każdą prędkościa - nic nie przerywa, czyta od razu każdy utwór :)

będzie trzeba przeczyścić ;) tylko chęci brak...norma:D z mojego lenistwa jadę po media-techy i jest ok.

Ostatnia edycja:
Nero+czysty laser+w miarę dobra nagrywarka = zero problemów nawet z płytami "tesco value" :)

Podstawa to dobra jakościowo płyta i jak najmniejsza prędkość nagrywania (max x8), u mnie na seryjnym radiu w 147 sprawdzają się Verbatim i TDK. Jeśli mimo tego płyta gra nieciekawie trzeba szukać przyczyny w radiu, co do płyt czyszczących laser (płyty z "włoskami") to bywa różnie, jednym pomaga, innym nie, zależy czy laser jest tylko brudny czy w jakimś stopniu niesprawny.

Ostatnia edycja:
To faktycznie może być wina samych płyt. Kupiłem sobie kilka pustych płyt (teraz nie powiem ci jakiej firmy) i kilka wziąłem swoich "starych" które kupiłem w paczce po 25szt. :] Te pierwsze smigają normalnie ,a te tansze (dokladnie firmy TX) nie chcą. Pokazuje się error.

edit.

Nagrywałem oczywiście wszystkie w ten sam sposób, na tym samym sprzecie i programie (nero) :)

Ja nagrywam w Nero na czym popadnie, niska prędkość i to wszystko. Choć nie powiem czasami się zdarzy że płyta przeskakuje. Winy szukał bym po stronie odtwarzacza.

u mnie też przeskakiwało, dopóki nie nagrałem płyty programem Fox Audio CD Burner :) od tego momentu nic nie przerywa.

a próbowałem kilka, różnym programów, od nero poprzez deep burner, windows media player itd....

polecam spróbować,
pozdrawiam,
adam

Ostatnia edycja:
CD Burner XP i nie mam żadnych problemów. Różne prędkości, różne płyty.

No i dobre płyty. Bo jak cos kosztuje 30 gr to raczej nic z tego nie bedzie.

Amortyzatory
Powrót