[Giulietta] Nagłośnienie BOSE Giulietta

lniewadzi

Użytkownik
Auto
Giulietta 1.75 QV / Giulietta 1.4 TB / Alfa 147 1.6 TS FL
Czy są na forum jakies osoby, które orientują się moze czy jest możliwość zmiany seryjnego nagłośnienia w Julce na Bose? Najbardziej interesuje mnie zmiana owa w serwisie. Mysle ze jezeli to koszty rzędy 1,5 tys to warto zmienić. Nic nie mam do seryjnego ale troche jestem melomanem i w alfie 147 mam BOSE i wiedze sporą różnicę. Z góry dzięki i pozdrawiam.

Nic nie mam do seryjnego ale troche jestem melomanem i w alfie 147 mam BOSE i wiedze sporą różnicę. Z góry dzięki i pozdrawiam.
Jaką widzisz różnicę? większe guziki? czy ładniejsze radio? :-). Olej BOSE i podjedź do profi caraudio będziesz o wiele bardziej zadowolony. Może nawet tak, że "zobaczysz" różnicę w dźwięku ;-P

Dokladnie. nie wiem, ile kosztowaloby dorzucenie BOSE, ale pamietam ze we Viamocie gosc krzyknal przy konfiguracji nowej 159 grube kilka tysiecy za BOSE. W takiej cenie zrobisz swietne audio w profesjonalnej firmie.

Ja ma BOSE fabrycznie w julce i nie polecam... tzn polecam ale moim zdaniem nie ma sensu wymieniać tego fabrycznego na BOSE bo to mała różnica. Już lepiej zrób tak jak koledzy Ci napisali.

bose

Ja ma BOSE fabrycznie w julce i nie polecam... tzn polecam ale moim zdaniem nie ma sensu wymieniać tego fabrycznego na BOSE bo to mała różnica. Już lepiej zrób tak jak koledzy Ci napisali.

Tylko przygłuchy nie zauważy różnicy między Bose a zwykłym nagłośnieniem :) Przy konfigurowaniu Giulietty zamówiłem Bose i nie żałuję nawet 1 złotówki na to wydanej. Jak wsiadam do Brata który ma zwykłe audio w swojej Nowej Delcie ,to zawsze utwierdzam się że dokonałem właściwego wyboru.
Jednak jeśli już ma się zwykłe audio to nie ma co kombinować z Bose, tylko trzeba udać się do dobrej firmy żeby założyli fajne nagłośnienie.

Przy konfigurowaniu Giulietty zamówiłem Bose i nie żałuję nawet 1 złotówki na to wydanej. Jak wsiadam do Brata który ma zwykłe audio w swojej Nowej Delcie [...]

Ja też BARDZO zwracam uwagę na audio i nie widziałem dużej różnicy. Owszem bass ma lepszy ale soprany mam wrażenie że są źle umieszczone i grają nie w tę stronę co powinny. A tak btw to nie powinno się raczej porównywać 2 różnych marek jeśli chodzi o standardowe audio... bo wiesz bentley w standardzie raczej lepiej gra niż julka z bose:)

Bas jest lepszy ponieważ sa dwa wofery, na desce i w bagażniku. :cool:

Dzięki za info. Podjadę do PRO speców i założą mi co trzeba:) Ale w jednym jest problem. Chce zachować oryginalne radio a wymienic tylko głosniki ewentualnie jakis moze wzmacniacz czy to polepszy nagłośnienie? Oczywiście wchodzi w grę dobre wygłuszenie bo oryginalne to jakas pomylka...

A tak btw to nie powinno się raczej porównywać 2 różnych marek jeśli chodzi o standardowe audio... bo wiesz bentley w standardzie raczej lepiej gra niż julka z bose:)
Ja porównuje ten sam segment w tej samej grupie Fiata, nie wierze żeby w Delcie mocno się różniło zwykłe nagłośnienie od tego z Julki. Te z Julki miałem do porównania przy wyborze nagłośnienia i wybrałem Bose, i wierz mi że o Basy chodzi tu najmniej bo te nie wybijają szyb z okien, jak dla mnie trzeba je ustawić prawie max żeby było jak trzeba:). Czystość dźwięku i wysokie tony robią tu prawdziwą robotę. Jestem zadowolony, przy podstawie bym był zawiedziony :)

Czy ktoś już wymieniał jakiś głośnik BOSE?
Wydaje mi się, że mój przedni prawy zaczyna pierdzieć...

Przedni prawy to standard do wymiany - ja wymieniałem w pierwszym roku użytkowania

Ale to i tak nie pomoże, bo to nie głośnik charczy, ale elementy boczka drzwi wpadają w rezonans.... Najłatwiej to rozebrać boczek i w odpowiednich miejscach wykleić filcem

Chłopaki, ktoś może polecić jakąś firmę w której wykonał takowej zmiany i orientacyjny koszt?

Ale to i tak nie pomoże, bo to nie głośnik charczy, ale elementy boczka drzwi wpadają w rezonans.... Najłatwiej to rozebrać boczek i w odpowiednich miejscach wykleić filcem

Ewentualnie ściągamy samą maskownice górną i wpychamy przez nią grube gąbki między boczek a bebeszki drzwi (w dziurę po prawej stronie od głośnika patrząc od wewnątrz)

Ja planuje dolożyć subwoofer do koła zapasowego tak jak jest to w zestawie Bose. Pytanie tylko gdzie go kupić? Jest kilka uzywanych na alledrogo z Mazdy ale nie wiem czy beda pasowac. Czy ktoś mógłby mi pwiedzieć jaki symbol jest na tym subwooferze? A jedyny nowy jaki znalazlem to za ~1000zł

Kolego i dołożyłeś ten subwoofer Bose? ja mam fabryczne audio bez bose i mysle nad wrzuceniem samego subwoofera bose, czy są jakies dodatkowe komplikacje z tym związane?

Wiecie czy kompletny zestaw używanych głośników z wzmacniaczem można podłączyć do standardowego radia? Szukam Julki po pierwszym lifcie, ale większość nie ma Bose :(

Wiecie czy kompletny zestaw używanych głośników z wzmacniaczem można podłączyć do standardowego radia? Szukam Julki po pierwszym lifcie, ale większość nie ma Bose :(

Niestety nie , w bagażniku po prawej stronie jest wzmacniacz , Jeżeli go nie masz to nie podłączysz suba

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót