• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Nadpalone nóżki przekaźników w podszybiu -Czerwone 30A

Oj Masa, szkoda, że się przeprowadziłem bo już bym u Ciebie był z jakimś napojem "energetycznym" 0,7l i we dwójkę coś może byśmy uradzili. :cheers:
Albo zepsuli...
emilio byśmy walili co nieco:) bo jest sukces

mam nowe newsy z placu boju.

1. wymienione przekaźniki na nowe.

nie odpalila

2. tą pompka w baku za cicho jak na moje oko pracowała i SŁYCHAĆ było jakby nagle powietrza ciagla.

3. szybka decyzja że wyjme pompke i metodą rosyjskiego uczonego Macajewa zobacze co tam jest.

po wyjęciu wszystko okazało się ok. węże i przewody sprawne.

ogólnie cała pompka nowa zakładaną byla w 2010.

postanowiłem podłączyć ja na krótko i przepłukać kilka razy ropa.

tak więc po tym zabiegu poszedłem sprawdzić co i jak.

i alfa odpalila!!!

mało tego pracuje równo i nie gaśnie.

tak więc

na szczęście nie był to regulator nie była to pompa cr ani wtryski.

regulator wyjalem i czyacilem.

zastanawia mnie czarny oring.

na zdjęciach nowych regulatorów go nie ma. a autko było kiedyś u mechanika który przy tym grzebal. boję się że to on. ten oring g założył.

kojarzy ktp czy to mieliscie?

WYJALEM ten oring i bez niego alfa pracuje dobrze.

co ciekawe w pompie cr jest otwór chyba powrotu paliwa i ten oring na regulatorze go zaslania...

także sukces jest. radocha spora że podolalem.

poniżej foty regulatora i oringu a na kolejnej fotce z założonymi nowymi uszczelkami i zdjętym oringiem. na kolejnym foto widać otwór który oring blokował u mnie.

183.jpg
184.jpg
185.jpg

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
186.jpg

Ostatnia edycja:
emilio byśmy walili co nieco:) bo jest sukces

mam nowe newsy z placu boju.

1. wymienione przekaźniki na nowe.

nie odpalila

2. tą pompka w baku za cicho jak na moje oko pracowała i SŁYCHAĆ było jakby nagle powietrza ciagla.

3. szybka decyzja że wyjme pompke i metodą rosyjskiego uczonego Macajewa zobacze co tam jest.

po wyjęciu wszystko okazało się ok. węże i przewody sprawne.

ogólnie cała pompka nowa zakładaną byla w 2010.

postanowiłem podłączyć ja na krótko i przepłukać kilka razy ropa.

tak więc po tym zabiegu poszedłem sprawdzić co i jak.

i alfa odpalila!!!

mało tego pracuje równo i nie gaśnie.

tak więc

na szczęście nie był to regulator nie była to pompa cr ani wtryski.

regulator wyjalem i czyacilem.

zastanawia mnie czarny oring.

na zdjęciach nowych regulatorów go nie ma. a autko było kiedyś u mechanika który przy tym grzebal. boję się że to on. ten oring g założył.

kojarzy ktp czy to mieliscie?

WYJALEM ten oring i bez niego alfa pracuje dobrze.

co ciekawe w pompie cr jest otwór chyba powrotu paliwa i ten oring na regulatorze go zaslania...

także sukces jest. radocha spora że podolalem.

poniżej foty regulatora i oringu a na kolejnej fotce z założonymi nowymi uszczelkami i zdjętym oringiem. na kolejnym foto widać otwór który oring blokował u mnie.

183.jpg
184.jpg
185.jpg

186.jpg
Tu powinna być uszczelka blaszana. Założony ten oring nic złego nie powodował na pewno.

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

no wlqsnie u mnie uszczelki blaszanej nie było.
Oczywiście w zestawie naprawczym była i ja założyłem. zestaw zawierał blaszana uszczelkę pomiędzy pompę cr a regulator i dwie te male uszczeleczki Zielona i szara.
Myślę że by do zestawu ja dorzucili?

zestaw naprawczy Bosch oryginalny.

na foto widać pompę cr i otwor na który ta uszczelka czarna wchodzila.

Nie wierze ze tak ma byc.

Kacu nie przesadzaj z tym że on "może tam być pewnie nic nie szkodzi " i Ty warsztat prowadzisz? to powinieneś wiedzieć czy inne alfy to mają czy nie.:sarcastic:

Janusz który w 2010 grzebal przy tym aucie zapewne założył oring zamiast blaszanej uszczelki.

na zdjęciach nowych regulatorow tego oringu nie ma

189.jpg

190.jpg

Ostatnia edycja:
Prowadzę czy nie prowadzę, a to że jej tam nie ma normalnie to wiem, ale co w tym złego, że tam była ? Wiesz jak działa regulator ? W czym Ci ta uszczelka tam przeszkadza ? Ktoś celowo założył oring zamiast blaszki (nie wiedzieć czemu) ;)
Jak coś jest głupie i działa to nie jest głupie ;)

przecież napisałem że zaslanial on ten otwór na pompie cr:)

Amortyzatory
Powrót