• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Nadkole

Vinc

Nowy
Auto
Stelvio 2.0 Q4
Panowie, mam takie pytanie co do nadkola, czy do 159 pasuje nadkole z Brery? Mam uszkodzony prawy przód i nie mogę nigdzie znaleźć używki ze 159, natomiast znalazłem z Brery i teraz kwestia, czy podejdzie. Niby numery mają inne w EPERze, ale może akurat.

Brera ma trochę inny zderzak przedni niż 159 (krótszy). Zamiast szukać używanych nadkoli kup zamiennik za 50zł, pasuje idealnie.

Brera ma trochę inny zderzak przedni niż 159 (krótszy). Zamiast szukać używanych nadkoli kup zamiennik za 50zł, pasuje idealnie.

Potwierdzam, sam szukałęm używki oryginalnej, ale kupilem nowke za 50zl, weszlo bez problemów,nie zastanawiaj się, pozdr

A co możecie powiedzieć o zamiennikach tylnych nadkoli? Mam do wymiany prawy tył i co wybrać: używkę, czy nowy zamiennik?
Pozdrawiam.
- Rafał

Dzięki za info. Miałem kupić zamiennik, ale mechanik odradził mi twierdząc, że jest z nimi potem rzeźba. Przy kupowaniu zamiennika brać pierwszy lepszy, czy jest jakaś sprawdzona firma?

Co do przodu- sam się dzisiaj zdziwiłem montując zamiennik. Wyposażyłem się w opalarke i wkrętarkę celem ułożenia tak aby pasował a tu... Wszystko na swoim miejscu, nawet otwory wszystkie pasowały. Obyło się bez żadnej rzeźby a jedyne co nadprogramowo musiałem zrobić to przykleić matę wygłuszającą oderwaną z oryginalnego nadkola. Pięknie! :):)

Wielkie dzieki :) A z ciekawości zapytam, zakładałeś sam, czy oddawałeś mechanikowi?

Ok, pytanie nieaktualne, kolega wyżej rozwiał wątpliwości :)

Proponuję kupować w sprawdzonych źródłach, ja dwa lata temu kupiłem "pierwszą lepszą" i... leży do dzisiaj w garażu, bo nijak nie dało się jej przypasować.

Amortyzatory
Powrót