• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Myjna porysowała mi samochód;/

KwachuGSE

Nowy
Auto
Byla 156 1.8 TS, 166 2.5 V6 !,jest Golf IV 1.9 TDI 155 PS 327 Nm i BMW 7 e38.
Witam.Sprawa jest taka ze dzisiaj podjechalem sobie na stacje BP zeby umyc sobie Belle bo zadna myjnia reczna w poblizu nie byla czynna a Alfa juz byla tak uwalona z soli ze masakra;/ Wykupilem sobie bilet wjechalem na myjnie odkrecilem antene,zlozylem lusterka no i zalaczylem. Juz po chwili wydawalo mi sie ze cos ta myjnia nie chodzi za dobrze dlugo myla no i pod koniec nie wysuszyla samochodu wogole.Wyjechalem na zewnatrz ogladam samochod a tu kur.. szok!! Na drzwiach kierowcy wywalilo mi 3 pozadne rysy z 5 cm az do podkladu,z drugiej strony to samo no i na slupku tez przetarlo lakier;/ ewidentnie jakas blacha haczyla mi o lakier;/ Polecialem od razu na stacje i mowie co sie stalo.Za mna juz czekalo kilka samochodow w kolejce oddali im kase i powiedzieli ze myjna nie czynna bo przed chwila porysowala samochod.Spisali mi oswiadczenie ze dzisiaj stalo sie tak i tak i w poniedzilek mam przyjechac do kierownika stacji. Teraz mam pytanie do was czy mieliscie juz kiedys taki przypadek?? Wyplaca mi za to kase?? bo przeciez uszkodzilo mi samochod;/ Co mam teraz robic ?? Pomocy i z gory Dzieki!!

powinni wypłacić - nie tyle oni co ich ubezpieczyciel - bo na pewno mają ubezpieczenie
spokojnie
podjedź do tego kierwonika i potem działaj
powinien się ktoś z ich ubezpieczlani skontaktować z tobą , dokonać oględzin , potem kosztorys itp -- dokładnie coś jak w przypadku szkody z OC sprawcy kolizji
potem ewentualnie jak zaproponują za mało to będziesz się odwoływał

Aha no to pozostaje mi czekac do poniedzialku a potem zobacze co beda robili.Dzieki za informacje napisze wam w poniedzialek co zalatwilem. Pozdrawiam

powinni wypłacić - nie tyle oni co ich ubezpieczyciel - bo na pewno mają ubezpieczenie
spokojnie
podjedź do tego kierwonika i potem działaj
powinien się ktoś z ich ubezpieczlani skontaktować z tobą , dokonać oględzin , potem kosztorys itp -- dokładnie coś jak w przypadku szkody z OC sprawcy kolizji
potem ewentualnie jak zaproponują za mało to będziesz się odwoływał

Amen :)

choć znam przypadek że myjnia nie była ubezpieczona od uszkodzeń samochodów??!!??!! (podobno ktoś w biurze od właściciela myjni źle wybrał opcje ubezpieczenia,przynajmniej tak on się tłumaczył i ubezpieczalnia nie wypłaciła kasy) więc trzeba sie skierowac wtedy jeszcze raz do właściciela i się dogadać,a jak nie to postępowanie prawne:)

jak nie była to wypłacą z własnej kasy polubownie albo w sądzie
ale firma jak BP itp na 100% ma OC

Heheheh no widzisz bocian ja np w mojej historii mówię o myjni obok Shella w DG :)

Kwestia była tego typu,że to nie myjnia Shella, tylko jakiejś firmy, oflagowana i stojąca przy stacji Shell :)

Ale żeby nie straszyć kolegi KwachuGSE to mówię że to raczej sporadyczny przypadek i raczej się nie powtórzy :) Więc owocnej rozmowy z kierownikiem :)

:) No miejmy nadzieje ze nie beda robili problemow;/ No dokladnie mogl byc to sporadyczny przypadek tym bardziej ze nie sa to jakies szkody rzedu 5 tys zl. Tez mi sie wlasnie wydaje ze musza miec podpisany jakas umowe bo nawet Ci pracownicy tej myjni dzisiaj przyjeli to jak normalke wiec chyba nie jestem pierwszy ;/

Masz jakiś paragon za ta usługę i spisanie protokołu szkody??

z BP napewno nie będzie problemu, szkoda Alfy ale z drugiej strony sprawdza się zasada żadnych myjni automatycznych

Muszą mieć ubezpieczenie i z niego wypłacą. Jak nie to drogą sądową jak masz paragon, oświadczenie spisane po zdarzeniu i najlepiej zdjęcia.

P.S. Ja zawsze powtarzam wszystkim że takie myjnie to zło nawet latem. Szczoty zawsze rysują lakier i są to najgorsze myjnie jakie mogą być!

Dokladnie sa do dupy;/ no ale juz byla tak brudna z soli ze masakra. Tak mam paragon za ta myjnie i spisane oswiadczenie od pracownika BP ze dnia 11.02.2012 samochod alfa romeo 166 o nr rej takim i takim po umyciu samochodu kierowca zauwazyl porysowania lakieru w w 3 miejscach i dokladnie w podpunktach je opisal.Sa moje dane tego goscia i pieczatka stacji.A zaraz pojde sobie do garazu i tak jak pisze kolega mar_1981 i zrobie fotki.

Jak najwięcej danych i informacji dołącz do skargi.

P.S. Widzę że masz tą 166 na którą również polowałem wcześniej:mad::P

A no mozliwe:) Nie no mysle ze taka Marka jak BP nie pozwoli sobie na takie incydenty bo przeciez to nie moja wina jak wiedzieli ze myjnia im zamarza to mogli przy kasie powiedziec ze jest nie czynna i tyle a nie ze dali normalnie bilet i kazali myc ;/ Bo na drzwiach myjni wisiala kartka ze myjnia nie czynna ale w kasie powiedzieli ze juz czynna no to jak dali ze tak powiem dupy to niech teraz placa za lakierowanie samochodu;/

Szkoda Alfy. Mam nadzieję, że uda się pomyślnie załatwić sprawę. Swoją drogą podziwiam za odwagę - sam bym za żadne skarby nie wjechał samochodem na myjnię automatyczną... Niezależnie od pory roku i okoliczności.

Szkoda Alfy. Mam nadzieję, że uda się pomyślnie załatwić sprawę. Swoją drogą podziwiam za odwagę - sam bym za żadne skarby nie wjechał samochodem na myjnię automatyczną... Niezależnie od pory roku i okoliczności.
Też podpinam się pod wypowiedź Psylo w życiu nie byłem i widziałem wielokrotnie jak auta wyglądały to automatycznej nie dość,że porysowane to i nie domyte. Powiedziałem nigdy w życiu.

Dokladnie sa do dupy;/ no ale juz byla tak brudna z soli ze masakra. Tak mam paragon za ta myjnie i spisane oswiadczenie od pracownika BP ze dnia 11.02.2012 samochod alfa romeo 166 o nr rej takim i takim po umyciu samochodu kierowca zauwazyl porysowania lakieru w w 3 miejscach i dokladnie w podpunktach je opisal.Sa moje dane tego goscia i pieczatka stacji.A zaraz pojde sobie do garazu i tak jak pisze kolega mar_1981 i zrobie fotki.

No to jak to masz, to teraz sprawa jest już prosta, kasę dostaniesz :) jak za mało to sie będziesz odwoływał,albo zlecisz do warsztatu na naprawę bezgotówkową i oni już sami z ubezpieczalni wyciągną interesujące ich pieniądze :)

No to jak to masz, to teraz sprawa jest już prosta, kasę dostaniesz :) jak za mało to sie będziesz odwoływał,albo zlecisz do warsztatu na naprawę bezgotówkową i oni już sami z ubezpieczalni wyciągną interesujące ich pieniądze :)
Dokladnie jak nie bede chcieli dac tyle ile trzeba to wlasnie oddam do lakiernika i niech on sie domaga kasy bo teraz wyjechalem sobie z garazu i jest tych rys troche;/ KUR... co mnie podkusilo;/;/ Pierwszy i ostatni raz bylem na takiej wyjni niech to chu.. strzeli;/

Nie ma co, jak dobrze pójdzie wyjdziesz na tym na plus i zrobisz to ci miałeś robić ;)

No fajnie by bylo bo pare poprawek mam blotnik tez do roboty wiec troche grosza by moglo wpasc i od razu bym je zainwestowal w Belle:D

daj znać już po wycenie
jak ci mówiłem - pisałem już odwołania to w razie czego pomogę pisemko wyskrobać

Amortyzatory
Powrót