[Giulietta] MY2014 Giulietta 2.0 Jtdm 175km TCT

no wlasnie... niestety nie przeniesli tego na monitor centralny i jest jak w przed liftingu w wyswietlaczu matix....

Wszystko zostalo przeniesione na nowy wyswietlacz, ustawienia swiatel itp. a parkingu nie zrobili.....bylo by duzo ciekawiej chociaz ja i tak na sluch parkuje wiec nawet nie patrze sie na monitor tylko w lusterka :)

Widziałem ten bajer w Passacie kumpla już z 5 lat temu - wpasował się gość w miejsce, gdzie ja bym się bał Giuliettą podchodzić - i wtedy doszedłem do wniosku, że te czujniki się jednak przydają :). Ale Fiat jak zwykle ma "lepsze" pomysły :).

pytalem w adf i powiedzieli ze prawdopodobnie juz niedlugo bedzie w akcesoriach dostepna tylna kamera cofania jak z fiata chyba 500L i wtedy bedzie calkiem spoko chociaz mi te czujniki wystarcza w zupelnosci...emerytem nie jestem haha czasami mnie smieszy jak parkuja fordami i innymi z systemem samodzielnego parkowania...ja juz stoje na zewnatrz auta a oni jeszcze w samochodzie korekte robia haha

Ale po co info na wyświetlaczu jak, tak jak kolega mówi, na słuch wszystko wiadomo? Każda częstotliwość "pikania" odpowiada konkretnej odległości. To samo by było na wyświetlaczu tylko w formie kresek.
Osobiście nie widzę potrzeby. Też parkuję na słuch patrząc dodatkowo w lusterka co się dzieje za mną, bo zawsze ktoś może nadjechać czy coś, więc i tak bym na monitor nie patrzył.

Jeśli parkujesz przy idealnie prostej ścianie, to może tak, ale w warunkach bojowych czasami się przydaje.

Przydaje sie przydaje bo tez czasami zerkne okiem nie bede klamal ale w wiekszosci to na dzwiek bipka parkuje patrzac w lusterka :p ale dla bajeru mogli juz zrobic jakos fajnie na lcd...moze jakis update bedzie :)

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Pewnie sygnał idzie Blufufem albo jakoś podobnie, bo nie sądzę, żeby się teraz bawili w kable przez cały samochód, więc może jest szansa... Chociaż jak znam podejście do takich rzeczy we Fiacie (aktualizacje oprogramowania do Blue&Me i TomToma), to raczej bym się na to nie nastawiał :).

Ide pobawic sie uconnectem i jak rozgryze system to wrzuta na yt bedzie....

No może macie rację. W sumie nie mam ;) Po prostu jakoś, jak na razie, nie widziałem potrzeby.

Ide pobawic sie uconnectem i jak rozgryze system to wrzuta na yt bedzie....
Dawaj filmik, dawaj. Świetnie się oglądało ten z GoPro na czole :) Możesz coś jeszcze wrzucić tylko, żeby dźwięk się nie ciął ;)

Napisz gdzie widac i slychac roznice w porownaniu z wersja przedliftowa

Pozdrawiam
Rafal

No no, Julka tak skonfigurowana,jest chyba jedyną w Polsce .Wrażenie robi bardzo dobre.150k za kompakt i to nawet nie premium... mały szoczek. Gratuluje zamiłowania do marki,lepszego dowodu na to nie mogłeś dac :). Ciekaw jestem pracy tej skrzyni. Jesli masz zaprzyjaźnionego dielera,to rób program,bo do takiego wyglądu koniecznie trzeba mieć pazur pod pedałem gazu.

Zdaje się TCT jest dość mocno ograniczone niutkami, które może przenieść, więc czipowanie diesla nie do końca ma sens... Co do ceny, jest to na pewno lepiej wydane 150 tys. niż na Audi A3 :).

To efekt swiatel diodowych w polaczeniu z kamera :)

no wlasnie tez tak pomyslalem ale nie bylem pewny.Kiedys zauwazylem jak mnie panamera w nocy wyprzedzala i hamowala przedemna tez wlasnie tak mrygala.Nie wiem czy przy ostrzejszym hamowaniu tak maja tego typu auta czy to tez bylo jakies zludzenie

Nie no oko tego nie wylapie...to chyba o czestotliwosc chodzi...popatrz na necie :)

Tak...srodek bardzo dobrze wyciszony...a jak przycisne to fajne, przyjemne brzmienie rowniez jest...lekki klekocik slychac tylko jak juz na bardzo wysokich obrotak sie kreci...

bardzo dobrze wyciszony i bardzo ladnie skonfigurowany.Chyba jednak ladniejsza poliftowa kierownica.Wczesniej mi jakos bardziej lezala ta przed FL ale chyba zmieniam zdanie

Amortyzatory
Powrót