My Alfa 156 98'

Gratuluję zakupu, świetny silnik, ładna felga i skórka, widziałem ją na Allegro prezentowała się bardzo dobrze.

Fajna 156, nie dość, że 2,5 to obniżona i z ładnymi 17". Jak dla mnie to super zestaw. Do tego ciekawa sceneria dla sesji.
Pozdrawiam.
- Rafał

@piotr_alex
Na allegro wyglada nieco lepiej niz w rl-u.. w rzeczywistosci ma kilka(2-3) malych(minimalnych) wgniotow..
Byla cala lakierowana.. i to tak na szybko... bo np. minimalnie na krawedziach czarnej listwy na blotnikach jest srebny lakier, itp...
A i byla bita jakos z prawej strony ale ponoc lekko.. tak uslyszalem w autoryzowanym serwisie alfy i zaprzyjaznionym...

Co do silnika chodzi pieknie.. powiedzial bym ze jak nowka..;P

Iiiiii ta frajda z jazdy... z tym ze przed wciskaniem mocno gazu blokuja mnie koszty paliwa;]

Zdziwilo mnie to ze jak jechalem na mazury.. (wawa->kruklanki i jazda do baru kilka razy itd..) lacznie 500km spalil mi tylko 52litry (shell v-power)
Lecz na droge powrotna jak tankowalem na statoil 98 to za 100zl przejechalem tylko 150km ;O

W miescie wychodzi mi jakos ~15litrow

kilka wgnieceń to jeszcze nie tragedia.
Bardzo ładnie się prezentuje, podoba mi się ten kolor skór

piekna bellunia silniczek jak moj...czysta muzyka dla uszu...szkoda nawet wlaczac radio...gratuluje pieknej poskromionej...no i racja kolejna 156 V6 w naszym gronie... :mrgreen: <haha>

Zawsze tak jest że auto wygląda lepiej na zdjęciach a potem się okazują różne przedziwne historie:) najważniejsze by silnik chodził dobrze i zawieszenie było w dobrym stanie, spalanie w miarę ok ale najlepiej nie myśl o nim, od dawna marzy mi się 2.5 V6 jest to jedyny słuszny i prawdziwy silnik.

Ostatnio jak bylem na mazurach... to popelnilem straszliwy blad... wgniotlem i porysowalem moja alfe ;(

3 Dni nie moglem o tym przestac myslec az ostatecznie alfa teraz jest u lakiernika..

Ale jak ja moglem ja tak skrzywdzic;/

P.S. Ostatecznie nawet nie wiadomo kiedy i o co..

@piotr_alex
Zgadza sie jedyny i sluszny... ale nie do uzywania w warszawie... i nie na polske... po przejechaniu 1tysiaca+ km po polskich drogach wawa<->gizycko<->litwa (w obie strony inna droga) stwierdzam ze szkoda auta.. przy 120km/h na drodze krajowej.. jak wpadlem w koleiny ktore nie byly poprzedzone znakami.. to az kontrolka od poduszek mi sie wlaczyla..

Reks napisał:
przy 120km/h na drodze krajowej.. jak wpadlem w koleiny ktore nie byly poprzedzone znakami.. to az kontrolka od poduszek mi sie wlaczyla..

Ja miałem to samo u siebie. Do teraz mi kontrolka świeci :/
Niezła Bella :) pozdrawiam

Ładny egzemplarz, no i jedynie słuszny silnik jeśli chodzi o benzynę, hehe :D
Moje GRATULACJE! Witaj wśród właścicieli 2.5V6.
Życzę wiele radości z jak najdłuższej bezawaryjnej jazdy!
A co do spalania, to na trasie (tak jak napisałeś) - pod warunkiem, że nie masz ciężkiej nogi :wink: - można zejść do 10litrów. Natomiast jazda w mieście rzeczywiście potrafi zaboleć.

Z tą kontrolką to dziwna sprawa, mnie też nie raz woziło w koleinach, trzykrotnie tak podrzuciło mi samochód, że czułem, jak w fotelu unoszę się w powietrze (nie, nie jeżdżę tak szybko, winne jest twarde, sportowe zawieszenie) a nadal nic mi się nie świeci. Może masz jakąś wtyczkę obluzowaną albo coś z czujnikiem?

Hammer napisał:
Przepraszam, że piszę jeden post pod drugim ale chodziły mi te felgi po głowie (bardzo ładnie wyglądają).
Czułem, że gdzieś już je widziałem ale nie wiedziałem gdzie :|?:
I oto mam: w takie felgi wyposażono Brytyjską edycję Alfy GT Quadrifoglio (6ty akapit + zdjęcie obok).
http://www.motonews.pl/alfa_romeo/news-3821-alfa-romeo-gt-z-koniczynka-w-wielkiej-brytanii.html
Czy ktoś wie jak to jest z tymi felgami? Tylko GT mają je seryjnie montowane?

Ja mam felgi 17" MOMO a tam sa 18", slyszalem ze takie byly w serii w tej wersji 156 ale tylko slyszalem wiec to moze byc glupota..

131.jpg

Reks napisał:
Ja mam felgi 17" MOMO a tam sa 18", slyszalem ze takie byly w serii w tej wersji 156 ale tylko slyszalem wiec to moze byc glupota..

A jak ci się jeździ na tym 17" zestawie? (chociaż skoro kontrolka ci się włączyła to pewnie średnio komfortowo)

Amortyzatory
Powrót