[Giulietta] Muminek na rope - 2.0 jtdm - Grigio antracite

Nie wiesz jaki jest przybliżony koszt takiej naprawy ?

Niestety nie mam pojęcia i mam nadzieję że nigdy się nie dowiem ;)

Widzę, że Ty dla odmiany masz srebrne ramki szyb i tak mi wpadło do głowy: co myślisz o czerwonych lusterkach?
Biały i czerwone lusterka to by mogło fajnie wyglądać.

Ja cały czas w głowie rozprawiam nad taką konfiguracją :) Abarth'y Garnde Punto tak miały i tam bardzo mi się to podobało. Nie wiem tylko czy w julce, która nie jest miejskim rozrabiaką, a stylową damą, takie coś przystoi.....

Z drugiej strony zawsze chciałem mieć auto, któremu po wyjechaniu z fabryki nic nie brakuje i nic nie trzeba poprawiać

Dla mnie takim autem jest Alfa 8C

Mazda 3 jest porownywalnie fajna tylko z zewnatrz bo w srodku.. klapa. 120 kucy w Julce to nigdy nie jest 120 kucy ;)

Te czerwone lusterka to taka moja luźna fantazja ;) Zgadzam się, że z autami to jest tak, że zawsze można coś dołożyć. Zresztą jeśli motoryzacja jest pasją to końca inwestycji nie widać, ale chyba z każdym hobby tak jest.

Samo auto dla mnie jeździ bajecznie. Środek zauoroczył, 120 KM starcza w zupełności, lecz jak pisałam, wcześniej jeździłam Kropkiem Evo 1.4 77 KM, więc możesz się domyślać, że mogę być nieobiektywna. Może za jakiś czas powiem, że to za mało? Na pewno jednak nie jestem typem zasuwacza i nie potrzebuję jeździć 200km/h, cenię za to odpowiedni moment obrotowy, dlatego na dziś uważam, że 1.4 120KM to dla mnie świetna opcja:)

Jak sprawuje się Gulietta ? Chciałem niedawno w sumie kupić ale jakoś...zrezygnowałem.

Moja ma 105tyś ja nia zrobiłem już 30tys bez przygód , obecnie z czystym sumieniem jestem wstanie ja polecić świetne auto.

- - - Updated - - -

Świetny środek Julki ! jak byś chciał go wymienić ... chętnie przygarnę... :)

Świetny środek Julki ! jak byś chciał go wymienić ... chętnie przygarnę... :)
Dzięki! raczej się nie będę pozbywał :D Musze parę detali ogarnąć - wyłamana drabinka nawiewu, delikatnie wytarta gałka itp. Ogarnie się :)
[MENTION=70956]Respie[/MENTION] - racja. Miałem 120 kuni w 147 (wolnossak) i dawał radę, więc tutaj z turbem na pewno nie jest źle.

Mały update w temacie.

Problem z haczącą jedynką rozwiązany. Wyrobiło się mocowanie cięgna, zdjęcie poglądowe od jednego z kolegów z forum.
zdjecie 3.jpg
Doraźnie zostało trochę podklejone - czekam na nową część. Koszt około 100 pln. Gdyby ktoś miał problem z haczącą jedynką polecam sprawdzić ten element. Dodatkowo wymieniłem olej w skrzyni, również polecam (tego chyba alfaholikom nie trzeba pisać). Stary był czarny jak smoła.

Urwana klamka również naprawiona. Gdyby ktoś potrzebował pomocy to podzielę się wiedzą. W skrócie dorobiony został element aluminiowy, który został przykręcony to pozostałego elementu klamki. W ten element aluminiowy została zaczepiona linka. Działa, zobaczymy jak długo :D W międzyczasie będę szukał boczka z allegro - na zaś :P Przy okazji sobie boczek wyciszyłem.

Na razie tyle, auto śmiga elegancko. Jakieś plany są, ale to prędzej na wiosnę. Miałem kupować zawias od @prezesa, ale w końcu zrezygnowałem. Prezes się chyba wkurw** :cray: Nie wiem jakoś nie mogę się przekonać ani do gleby ani do dystansów. Zajebiście to wygląda, ale jeździć tak po Krakowie, ciężko. Jeszcze goście u których robiłem przy skrzyni mnie zgadali. Zobaczymy co będzie.

Pozdr

Edit - jeszcze te tuleje PU będę montował z tyłu. Jak tylko przyjdą to wrzucę foty.

Ile kosztowała Cię wymiana oliwy w skrzyni i czy to jest pracochłonna czynność??
Jak doszedłeś, że to wodzik jest odpowiedzialny za haczącą jedynke?

Jeśli chodzi o zawias to przyznaję Kraków jest trochę nierówny, ale z lekkim obniżeniem nie powinno być tragedii.

Kurde niemal pięć lat nic nie pisałem o Julce. W sumie niewiele się zmieniło, ale mały update poniżej.

Od września 2016 zrobione około 60k km. Obecnie Julka ma 199000km. W tym czasie zrobione:

- świece żarowe
- wyczyszczony egr
- wymienione tarcze i klocki na obydwu osiach
- wymienione tuleje tył na PU
- wymienione tuleje przód na ori MG
- obydwa łożyska na tylnej osi
- kompletny rozrząd z pompą wody
- olej i filtry co 10/12k km. Julka jeździ na oliwie MILLERS OILS EE LONGLIFE C3 5w30 5L
- na lato kupione kapcie Pirelli P Zero Nero GT 235/45/17
- felgi polakierowane na grafit/antracyt

Poza powyższym bez problemów. Zwiedziliśmy Julką kawałek Polski i Europy i się śmiga. :)

78890B38-72C1-4E9F-9C31-7AA95D481E78.jpg

78688D46-AEED-4D55-9594-B0EE010257E5.jpg

Ostatnia edycja:
200k to juz ładny kawałek drogi za Tobą.

Zadowoly ze zmiany koloru felg?
Wydają sie nieco ginąć w tym kolorze auta, ale moze to zdjęcia.

Czyszczenie EGR z jakiegoś konkretnego powodu czy profilaktyka?

200k to juz ładny kawałek drogi za Tobą.

Zadowoly ze zmiany koloru felg?
Wydają sie nieco ginąć w tym kolorze auta, ale moze to zdjęcia.

Czyszczenie EGR z jakiegoś konkretnego powodu czy profilaktyka?

Tak, bardzo zadowolony ze zmiany koloru felg. Może giną, nie wiem, nie zastanawiałem się nad tym. Po prostu chciałem mieć felgę w graficie. :)
EGR profilaktycznie przeczyszczony, a jeszcze zapomniałem napisać o jeden istotnej sprawie. Wymianie uszczelki smoka oleju. Też profilaktycznie i jak się okazało słusznie bo stara była już trochę twardawa.
Wrzucę jakieś zdjęcia jak ją umyje i zmienię kapcie.

Mały update.
Bella w ostatnim czasie dostała nowe kapcie (Pirelli P Zero Nero GT). Została wyprana w środku w Auto Spa i dostała ori dywaniki; muszę przekręcić stopery bo dziwnym trafem nie pasuje rozstaw.
W sobotę umyta z zewnątrz i nawoskowana; niczym wyszukanym (Turtle Wax w płynie).
Fota z dzisiejszego wyjazdu; w drodze do Doliny Chochołowskiej.

IMG_0042.jpg

Pozdr

Amortyzatory
Powrót