• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Multiecuscan-wady i zalety.

darek - jak masz elm'a to miałbym prośbę żebyś umówił się z kolegą FLAR - potrzebuję tylko SW i HW jego sterownika ( flar też jest z będzina )

Nie ma zadnego problemu.Niech sie odezwie do mnie to sie jakos tam umowimy

Witam, Panowie mam FES 3.6 i problem z tabelkami, otóż po wykonaniu wykresu z FES, gdy chcę otworzyć plik w Excelu wszystko pojawia się w jednym wierszu, a wartości nie idzie odczytać...Macie może jakieś rozwiązanie?

Testował ktoś już może tego nowego Multiscana? Jest w nim coś nowego co mogłoby się przydać?

Ja używam.Czy coś nowego? do 147 ss i 166 2 TB wszystko to samo

najtanszy elm bt z tym ze jest opcja ze rezystorek bedzie trzeba podmienic a prog na androida to Torque
pozd

Dzieki :) Dwa pytanka mam jeszcz czy elm na BT może być więty w auto na stałe i co do tego torque pokazuje wam dobre wskazania np RPM, temperatur i prędkości? Bo ja mam jakieś wartosci z kosmosu mimo, ze jednostki ustawione dobrze :/

Ostatnia edycja:
Witam, Panowie mam FES 3.6 i problem z tabelkami, otóż po wykonaniu wykresu z FES, gdy chcę otworzyć plik w Excelu wszystko pojawia się w jednym wierszu, a wartości nie idzie odczytać...Macie może jakieś rozwiązanie?

Witam, najprościej będzie przekształcić tekst na tabele i usunąć x0009
Jak by cos pisz smialo
pozdrawiam

Witam,
Myślę o zakupie programu do diagnozowania mojej alfy jest to rok 2003 jtd 16v, chodzi mi głównie o parametry silnika i osprzętu aby wykazywało, no i oczywiście inne różne parametry samochodu. Czy wystarczy zakup tego http://allegro.pl/licencja-multi-fiatecuscan-fiat-alfa-lancia-97-12-i2641301231.html programu? czy potrzebny jest inny? oraz jakie wtyczki? wyczytałem tutaj, że ELM 327 http://allegro.pl/elm-327-bluetooth-bezprzewodowa-diagnoza-obd-obd2- i2628489615.html rozumiem, że z tym kabelkiem i programem poradzę sobie ze wszystkim? czy potrzeba jeszcze jakiejś rzeczy?

tak to wszystko

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Mam problem z uruchomieniem, a raczej połączeniem się z moim kabelkiem elm 327.
Posiadam Windows 7, podłączyłem kabelek do jednego z portów usb; odpaliłem płytkę (którą dostałem z pmfactory wraz z kablem) i zainstalowałem sterowniki FTDI oraz CP210x . Wchodzę w test interfejsu i włącza mi się accesport. U góry mam napisane COM2(38400, N,8,1) Closed; gdy wciskam ten guziczek obok opcji (serial port switch) to ukazuje się komunikat "not found or it has been used!" nie mam pojęcia czy wszystko ok... Idąc dalej - wchodzę do menedżera urządzeń - zakładka porty i mam silicon labs cp210x usb to uart bridge (com2). Teraz odpalam FES opcje -> wyszukiwanie interfejsu i pokazuje port com2 kkl/vag i to wszystko nie ma elm, gdy wybieram elm327 1.4 ręcznie to nie chce się połączyc z autem ... nie mam już pomysłów, zmieniam porty w menedżerze na inne oraz w accesport na takie same jak w menedżerze urządzeń i dalej dupa... tylko dziwi mnie to, że jak zrobię test interfejsu z płytki to zawsze w tym accesport wyskakuje mi com2 closed, nawet gdy wcześniej zmienię na com3 opened ... pomocy!

Ja do ELM nie wgrywałem sterowników , sam windows sobie wgrał (jako com9) i działało.

Wysłane z mojego GT-I9000

u mnie wyskoczyło , że znaleziono nowy sprzęt i opcja znalezienia sterowników w internecie... ;/

Najlepiej odinst... to co zainst...,odlacz, restart, podlacz, zainst z intern, men urz zobacz na jakim jest porcie i ustaw ten sam w opcjach fes i bedzie ok potem pozostaje spr czy laczy sie z can , jezeli nie to trzeba wylutowac R14,
do pelnej funkcjonalnosci mozesz polaczyc np na przelacznik do pinu 7 pin 1, 9 i 12 czyli tzw adapter 1, co pozwoli laczyc sie z abs, poduchami i swiatlami...
jak bym cos pokrecil to pisz
pozdr

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Witam!
Kupiłem taki oto kabelek http://allegro.pl/interfejs-fiat-alfa-lancia-adapter-vag-usb-pl-i2614404921.html? Podłączyłem do kompa. Windows sam zainstalował stery. Skonfigurowałem jak kazali. Odpalam multiecuscana który widzi interfejs. Klikam połącz a on mi wywala że potrzebna jest zarejestrowana wersja. Kosztuje to 50 jurków czy coś pokręciłem?!

Jak klikam skanowanie to znajduje ecu.

Ostatnia edycja:
Ja rozumiem tylko mogli to zaznaczyć w sklepie/na aukcji a nie walą w ch*j i piszą że program jest w polskiej wersji językowej :)
Wkur... zdenerwowali mnie strasznie...

Coś cienko u Ciebie Tomku z miejscem. Przydałoby się coś skasować ;)

[QUOTE ]piszą że program jest w polskiej wersji językowej :)
;)[/QUOTE]
A nie jest?

Yhyyyyy.... Może i jest ale nie dodają go do zestawu. Jak wspomniałem wcześniej mogę sobie go kupić za 50€.

Co innego gdyby napisali że program trzeba łatwić na swoją rękę i że kosztuje to tyle i tyle...
Po przeczytaniu informacji doszedłem do wniosku że program jest w zestawie!

To trochę tak jakbyś w ogłoszeniu opisywał jakie to alfy nie są szybkie i jakie mogą mieć wyposażenie a sprzedawał byś "gołą" 145 1.4.

Ale to tylko moje zdanie (i mogę się oczywiście mylić lub ktoś może się z nim nie zgadzać).
Możesz wyrobić sobie własną opinie czytając co jest napisane tu http://allegro.pl/interfejs-fiat-alfa-lancia-adapter-vag-usb-pl-i2614404921.html? i tu http://www.e-volt.pl/fiat_k___vag_kkl_usb_obd2.html

Możesz się nią podzielić ze mną (swoią opinią) bo nie wiem czy ja przedobrzyłem trochę (a mogłem bo trochę wkur...zony chodzę ostatnio) czy koleś czegoś nie dopowiedział.

Pozdrawiam!

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót