• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

Multiecuscan-wady i zalety.

Witam
Mam ten sam problem zakupiłem ELM327 na usb , wszystko poinstalowane , łączy się z silnikiem bez problemu , ale z airbag i przeglądem już nie :( Wyskakuje błąd ELM > ECU connection failed , i na dole mam również napisane że jest za duże opóźnienie...
Da się coś z tym zrobić ? Kupiony kabel ELM ( KKL miałem wcześniej od viakena z przełącznikiem na airbag i abs ale też się nie łączy ) , wykupiony najnowszy FES 3.6 w pełnej wersji i okaże się że mam jechać na skasowanie wymiany oleju ?

A może jeszcze coś takiego trzeba dokupić ? http://allegro.pl/fiat-alfa-multiplekser-do-interfejsow-elm-327v1-4-i2363062967.html

Dodam że chodzi o podłączenie AR 159 2.4 jtdm

Mam podobny problem.. kupiłem u viakena jak mi polecono tutaj na forum dwa kable :P kkl (bodajże tak się zwie) taki niebieski z przełącznikiem, i elm 327 wersja 1.4b podobno najnowsza i ma działać z fes'em..

Ten niebieski kabel w zależności od tego jak ustawie śmiga.. odczytał abs, odczytał z silnika (mam tempomat ;D już).. ale ten elm łączy się i wywala ten błąd co kolega wyżej opisał "Wyskakuje błąd ELM > ECU connection failed" .. mimo że w teście jest podane że powinien działać z can..

Fes 3.6 Free użyłem.. może to coś ma wspólnego ? czy na free powininem móc odczytać z can ?

Dzięki z góry za pomoc bo niewiem o co kaman.. :/

Wersja free działa tak samo jak pełna. Powinien z silnikiem łączyć się bez problemu. Z innymi typu poduszki i ABS się nie połączysz. Zmieniłeś w ustawieniach interfejs na ELM?

Z silnikiem mi się łączy przez ten kkl..

A przez elm chcę się połączyć z can.. i w ustawieniach wszystko ok.. zmienione na elm.. odpowiedni port.. klikam test.. podaje że wszystko ok i że powinien łączyć się z can.. a jak klikam połącz to wyskakuje ten błąd co wyżej pisałem..

Z silnikiem mi się łączy przez ten kkl..

A przez elm chcę się połączyć z can.. i w ustawieniach wszystko ok.. zmienione na elm.. odpowiedni port.. klikam test.. podaje że wszystko ok i że powinien łączyć się z can.. a jak klikam połącz to wyskakuje ten błąd co wyżej pisałem..

ze strony www.multiecuscan.net :
ELM 327 INTERFACE WARNING:
Please note that almost all ELM 327 interfaces produced in the last few months have problems accessing the CAN network. The problem can be easily fixed by simply removing one resistor from the interface. The procedure is covered in the following topic on the forum: FAULTY ELM 327 INTERFACES DE-MYSTIFIED (READ HERE).

Zaczynają od wersji 1.0. Ciekawe co się tam zmieniło, bo przeglądając stronę na pierwszy rzut oka jest jak dawniej.

ja myślę że po prostu dojdą nowe marki, dlatego wywalili z nazwy Fiat i zastąpili Multi :D.

Szczególnie że już doszło Suzuki.

Witam ,mam taki problem że jak chcę się połączyć za pomocą FES z systemem ABS to pod czas łączenia pojawia się komunikat "Fehler ABS" (na wyświetlaczu) a w programie ze nieprawidłowy kod ISO? Wiecie o co chodzi? Z silnikiem i Airbag łącze się bez problemu. Dany sterownik ABS odczytany poprawnie i z nim się łącze.

ze strony www.multiecuscan.net :
ELM 327 INTERFACE WARNING:
Please note that almost all ELM 327 interfaces produced in the last few months have problems accessing the CAN network. The problem can be easily fixed by simply removing one resistor from the interface. The procedure is covered in the following topic on the forum: FAULTY ELM 327 INTERFACES DE-MYSTIFIED (READ HERE).
To już dawno było :P Mi właśnie kolega przerabia euroscana kupionego rok temu, bo wcześniej jakoś nie było czasu ani chęci :)

witam ja mam problem z predkościomierzem w mojej alfie fes pokazuje predkość tak samochodu jak i poszczegulnych kół inne interfejsy także. problem podobno tkwi w liczniku choc wskazówką da sie zasterowac. Czy jest mozliwa adaptacja licznika przez fes-a??

Właśnie czytałem ten komunikat i możecie Panowie polecić jakiegoś ELM'a na BT który będzie bez problemu współpracował z fesem? I drugie pytanko po za konkursem jest coś fajnego do diagnostyki na androida? Widzę, ze multiscan tylko na windowsa, a szczerze powiem nie zawsze mi sie chce latać z kablem i lapkiem do auta dlatego chciałem sobie sprawić interfejs na BT który będzie dobrze współpracował z nowym multiscanem i dodatkowo potestować jakiś soft na androida :)

najtanszy elm bt z tym ze jest opcja ze rezystorek bedzie trzeba podmienic a prog na androida to Torque
pozd

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

pytam tutaj bo może ktoś coś wie\
podpinałem pod fes'a wczoraj mito 1.4 16V 78ps swoim kabelkiem odbII zwykłym ( którym to do tej pory ze wszystkim się łączyłem )
ale mito jednak wygrało
wywalało uparcie że potrzebny kabel ELM
i teraz moje pytanko - czy faktycznie miciaka nie da rady zapiąć pod zwykły obdII ? tylko ELM ?

Bocian,tylko ELM raczej.Z kolei ja mam taką sytuację iż FES i AlfaOBD bez kłopotu śmigają mi na ELMie i KKLu a już ScanXL,ScanMaster czy PCMSCAN nie ruszają z ELMem wogóle...
Sterowniki już kombinowałem i koniec nie da rady sie połączyć np z Navarą...

Amortyzatory
Powrót