Multiecuscan-wady i zalety.

Mam takie pytanie mam ściągniętą wersję MES 1.7 full, czy połączę się niebieskim kabelkiem VAGKKL od Viakena czy będę musiał dokupić kabel EOBD ELM?

ja natomiast mam takie pytanko, czy przy użyciu tego interfejsu bede w stanie sprawdzić wszystko tj, korekty na wtryskach, ciśnienie doładowania mase zasysanego powietrza itp podczas sprawdzania autka przy kupnie? chodzi mi o 159 jtd;)

ja natomiast mam takie pytanko, czy przy użyciu tego interfejsu bede w stanie sprawdzić wszystko tj, korekty na wtryskach, ciśnienie doładowania mase zasysanego powietrza itp podczas sprawdzania autka przy kupnie? chodzi mi o 159 jtd;)
Tak dasz rade to posprawdzać. co prawda to nie jest wszystko ale sporo informacji uzyskasz.

Tak dasz rade to posprawdzać. co prawda to nie jest wszystko ale sporo informacji uzyskasz.

a jak nie tym to cym ewentualnie posprawdzać? mam kabel vag kkl obd2 i z tego co widzę to różni się tylko jednym pinem od tych fiatowskich/alfowskich. jest możliwość aby go przerobić?;)

Dostałem dostałem. Tylko że by wykasowac inspekcje serwisowa musze kupic elm 327 a mam kkl ten niebieski kabelek;/

Hmmmm nie wiem czy dobrze pamiętam, ale inspekcję olejową kasowałem właśnie tym niebieskim KKL. To jest przecież w sekcji "silnik", a silnik można obsługiwać właśnie KKL'em.

No chyba, że nowsze MES ma inaczej (ja to robiłem ostatnio jeszcze na FES).

Do 159 kkl jest nieprzydatne.

Nadymione z komórki.

tak - insp. elmem
ale kkl tez mozna cos pogrzebac w 9
no ale inspekcji kkl nie robilem to nie wiem czy sie nie da czy jednak mozna

Do 159 kkl jest nieprzydatne.

Nadymione z komórki.

No jak nieprzydatne, jak przydatne. Można tym kablem skasować inspekcję olejową.
Chodzi o taki kabel, mam identyczny:
attachment.php

Tu się kasuje inspekcję: http://www.forum.alfaholicy.org/att...342354820-inspekcja_wymiana_oleju-olej_f7.jpg

Załączniki

• kkl.JPG
    kkl.JPG
    44 KB · Wyświetleń: 406
Ostatnia edycja:
Ale kolega ma już KKL... wiec po co ma specjalnie kupowac teraz EML? Tzn jak chce to może- ale na tę chwilę, żeby wykasować inspecję olejową wystarczy mu to co ma.

Jarek1985, jeśli masz taki kabel jak na obrazku- możesz wykasować inspekcję olejową w każdej chwili.

Witam

Mam ELM 327 1,4 od Viakena i z 159 łączy, ale z Giuliettą już nie.
Czy ktoś mi podpowie o co chodzi?
Program MES.

Tak mam ten niebieski kabelek można wykasować inspekcję olejową, ale inspekcję serwisową już nie. Dlatego zamówiłem ELM 327 ale jeszczse nie doszedł mi ;/

Amortyzatory
Powrót