Motor Control Power Failer

• Autor wątku Autor wątku przemgodz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

przemgodz

Guest
WItajcie,

Od wczoraj mam taki napis na wyświetlczu, powiedzcie mi co to może być, ???
Usterka jest i czasami jej nie ma, jak jest auto słabe, turbina chyba nie działa, ale czasami się "naprawia" i jeździ normalnie,
Zuważyłem że jak coś jest nie halo to nie moge załączyć tempomatu, jak działa dobrze toempomat działa,

Dzięki wielkie za pomoc
pozdrawiam,

witam wszytkich, czy ktoś może mi pomóc ?!! Co jakiś czas gasnie mi turbina i wlacza się napis motor control engine faild - czy coś takiego. Dziej sie to na biegach od 3 wzwyż w momencie kiedy od niskich obrotów np. 1500 wciskam gaz do deski!
Pwylaczeniu i wlaczeniu silnika na nowo wszysko dziala !!
nie wiem co z tym zrobic i jaka moze byc tego przyczyna

Pozdrawiam

zioLeg napisał:
witam wszytkich, czy ktoś może mi pomóc ?!! Co jakiś czas gasnie mi turbina i wlacza się napis motor control engine faild - czy coś takiego. Dziej sie to na biegach od 3 wzwyż w momencie kiedy od niskich obrotów np. 1500 wciskam gaz do deski!
Pwylaczeniu i wlaczeniu silnika na nowo wszysko dziala !!
nie wiem co z tym zrobic i jaka moze byc tego przyczyna

Pozdrawiam

patrz wyżej , masz przeładowanie, sprawdź czy się rusza sztanga przy turbinie

Alfaholicy,

Dzięki wielkie za pomoc, jutro się za to wezmę i dam znać,
Mam nadzieje że pomoże

tymczasem pozdrawiam,

Panowie, małe pytanie znalazałem sobie w necie na stonie http://www.honestjohn.co.uk/forum/post/index.htm?t=14318 taki podobny problem do mojego.
Oto mały fragment:
"alfa 156 motor control system failure - TR
Hi.

This problem is nothing to do with the grade of petrol used. The car will run perfectly on normal or Optimax.

The solution was found by one of the mechanics at Reg Vardy in Leicester. There is a junction box where all the control lines converge; the cables being attached with push clips or spade connectors. The mechanic soldered all the connectors to their relevant terminals and the car has been utterly brilliant ever since.

It's a simple cure to a really frustrating problem and something Alfa dealers should know about. The problem is that most of them can't be bothered to do a detailed investigation or are employing people who are fitters, not technicians or engineers.

Don't give up - once the problem is solved you can get back to having a beautiful car that puts a smile on your face every time you drive it!

TR

Powiedzcie mi gdzie coś takiego jak 'junction box ' ??????

W dosłownym tłumaczeniu to jest "skrzynka połączeniowa", miejsce gdzie spotykają się wszystkie przewody. Co autor miał na myśli, nie wiem.

Amortyzatory
Powrót