[159] Montaż kierownicy MOMO drewnianej ze starszych modeli w 159

Saqsi

Nowy
Auto
159 1.9JTDM 150KM 2007r.
Witam, wszedłem w posiadanie tytułowej kierownicy, z tego co mi wiadomo pochodzi z modelu 156. Bardzo chciałbym założyć ją do swojej 159, aktualna kierownica i tak jest już w opłakanym stanie, czy ktoś już przeprowadzał podobny zabieg? Nie znalazłem w necie żadnych informacji, ale jestem niemalże pewien, ze nie obejdzie się bez przysłowiowej "rzeźby". Bede wdzięczny za wszelkie rady i informacje.

Załączniki

• 20220520_160244.jpg
    20220520_160244.jpg
    118.3 KB · Wyświetleń: 52
Chcesz robić rzeźbę z częścią odpowiedzialna za kierowaniem auta? Szacun za odwagę.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

Oesu naprawdę chcesz taki pasztet drewniany rodem ze starego merca założyć do tych ślicznych skór w środku?

"Ważniejsza od celu podróży jest radość z podróżowania" - Soichiro Honda

Nie mówiąc jak pięknie się ręce po tym ślizgają

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

Panowie z calym szacunkiem, ale ja nie prosiłem o rady w zakresie estetyki, ograniczmy sie do aspektów czysto technicznych. Co do tej nieodpowiedzialnej Rzeźby, którą zarzucono mi na wstępie, to tak dla jasności - nie miałem na myśli użycia trytek i kleju na gorąco, rzeźbić też można z głową.

Po prostu sprawdź czy jest wieloklin czy wpust na sześciokąt w kierownicy i tyle w temacie. Jak pasuje to przekładaj. Chyba że masz ochotę przerabiać cały układ kierowniczy razem z krzyżakiem. Pozdrawiam

Dajcie już koledze spokój, jest dorosły i nikomu nie musi się tłumaczyć ani przekonywać. Chce mieć drewno niech założy, może z czasem zmieni zdanie. Wiele lepiej świadomie zmienić zdanie niż zmienić je bo inni po człowieku jadą. Daj znać kolego jak wyglądają efekty po montażu. 5

Amortyzatory
Powrót