• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Montaż Głosników AR 156

Siekier

Nowy
Auto
AR 156 1,8TS
Witam ponownie,

Niestety znowu bede meczyl pytaniami :? ale coz - Alfe mam od niedawna i wlasnie pobuje ogarnac kolejny temat a mianowicie montaz glosnikow w drzwiach.
Czy musze rozebrac caly boczek aby wyjac stary glosnik i zamontowac nowy czy tez musze jedynie sciagnac atrapke (siatke) z glosnika? Nie chcialbym niczego polamac i probowac sciagac na sile atrapke gdy np ma sie okazac ze nie tedy droga hehe :D

Wystarczy zdjac siatke-podwaz delikatnie w miejscu gdzie jest taki malutki cypelek-spoko znajdziesz-tylko uwazaj bo lubia sie łamac zaczepy.

dzieki kaiowas!

marcins737 - co do spotkania - heh..:( czas czas czas niestety.... Poki co wszystkie drobne rzeczy rozkminiam w pracy na parkingu bo nie mam czasu na kombinowanie a skolei pod blokiem troche siara, do tego jestem w trakcie zalatwiania jeszcze tych wszystkich formalnosci w urzedach - tragedia..... No ale dzieki za zaangazowanie! :)
Mam nadzieje ze w przyszlym tygodniu troche uspokoi sie z tym wszystkim - moze bedzie chwilka to sie zgadamy - BTW: a to spotkanie lodziakow where?

hehe loozik - kielbasa jak najbardziej OK;)

Postaram sie wpasc sie moze nawet nie sam:)

wogole to sorry - w sumie nawet sie nie przywitalem na tym forum, ale nawet nie zdazylem ciachnac jakichs sensownych fotek - nadrobie zaleglosci wkrotce:)
No i dzieki za zaproszenie! :)

koledzy to jeszcze takie pytanie:
Czy ktos z was dobieral sie do syczków w drzwiach?
Czy zeby sie do niego dostac wystarczy odkrecic caly ten modulik z klamka (pod klamka jest zaslepka a pod nia pewnie srubka)?
Ogolnie to nie gra mi lewy syczek i zastanawiam sie gdzie moze byc przerwanie. No bo skoro gra dolny glosnik to znaczy ze polaczenie na kostce jest, a skolei nie sadze zeby w standardowym wyposazeniu AR dawala glosniki polaczone na zwrotnicy. Stad wnioskuje ze prawdopodobnie cos nie styka albo przy samym tweeterze, albo tweeter jest zeputy albo gdzies przy rozgalezieniu w drzwiach na glosnik dolny i syczek...
Jak myslicie??

albo podlaczajac w miejsce syczka inny glosniczek - mam takie male gowienko chyba od jakiejs zabawki - powinno sie dac sprawdzic. Moze sie cos przy samym syku rozlutowalo... ;//

a ja nie chce krakac, ale wyglada mi to na wiazke drzwi. Z taka przyp[adloscia spotkalem sie w peugeocie 306.... stad jestem przewrazliwiony. Mnie tez czasem nie gra - pomaga podglosnienie radia lub hukniecie w dzrwi - wowczas zalapuje.

adasco napisał:
nie chce krakac, ale wyglada mi to na wiazke drzwi

No kostka iso musi byc dobra skoro oba glosniki w drzwiach chodza na jednym kablu - wiec na pewno cos w drzwiach - a ta wiązka gdzie sie znajduje?
Pewnie bez rozbierania drzwi sie nie obejdzie.. :( Zaraz po pracy smigam kupic elektrounizol :!:

zlacze psikalem i czyscilem, a jakze!
ale racja z taq zlaczka.... no to mam zajecie na sobote - lutowanko!

przyltowalem syka i wszystko git. Teraz jeszcze cos w polke chyba bed musial wrzucic bo akustyka drzwi - bardzo kiepska :(
Dobrze obstawiam: (?) tylna polka - glosniki owal 6x9 ? Standardowo sa pociagniete przewody czy trzeba samemu?

marcins737 napisał:
może siedzi w nich kiepski głosnik

Glosnik dobry - JBL z serii CS - aczkolwiek fakt firmowe glosniki ktore tam byly to dramat. :D
Kwestia taka ze nie za bardzo jest skad bas wydobyc w drzwiach - dlatego chce jeszce zapodac cos na tylna polke a zrezygnowac z glosnikow w tylnych drzwiach tak zeby mi radio uciagnelo taki zestawik bez wzmaka.

Myslalem o tym - ale musze rozkminic ile bedzie mnie to wszystko kosztowac. Glosnik plus skrzynka plus zwrotnice kontra para owali - bede musial zrobic jakis maly rekonesans 8)

Amortyzatory
Powrót