• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Mokra podsufitka.

• Autor wątku Autor wątku wojti
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wojti

Guest
Dziś po ulewie odkryłem iż mam mokrą podsufitkę przy tylnej szybie. Wie ktoś co może przeciskać w tym miejscu? Wydaję mi się że uszczelka szyby jest ok. Ewentualnie moze ktoś napisze jak demontuje się podsufitkę by zlokalizować problem.

napisz troche wiecej o aucie , masz SW ,moze szyber dach?

Jeśli sedan to sprawdż czy masz dokręcony uchwyt antenowy na dachu

Mam sedama. Bez szyberdachu, a podsufitka jest mokra na wysokości tylnich slupkow. Bardziej przy lewym. Przy czym dziś jeżdżę na deszczu i jest ok.

Też tak miałem - uszczelka wydawała być się ok, ale okazało się że problem tkwi w rdzy pod uszczelką, przeciekało dokładnie w tym samym miejscu. Została wycięta szyba, usunięta rdza, pomalowane, nowa uszczelka i gitara ;] Z przodu zrobiłem to samo i odrazu został pomalowany cały dach :P

u mnie od anteny leci ale to sw

Tematów było wiele o mokrej podsufitce...

Ja tez miałem mokrą, leciało od anteny-uszczelka się zużyła-sedan.

Udało mi się wsadzić rękę pod podsufitkę i wydaje mi się iż największa wilgoć jest w okolicy mocowania anteny. Ruszając anteną od góry w prawa i lewo powstaje mała szczelina między uszczelką a dachem. zajmę się najpierw anteną. I pytanie do was. Czy odchylić antenę od góry i wcisnąć klej do szyb, czy zdemontować i uszczelniać tylko jak zdemontować, jak ledwo co wkładam dłoń pod podsufitkę i czy kupie taka uszczelkę do anteny.

zdejmij antenę, weź uszczelkę, kup nową, chyba, że jej nie dostaniesz to sklej ją super glue i będzie ok. Ja tak zrobiłem, bo w ASO w Poznaniu wtedy nie mieli....

Ja myślałem że swoją wyleczyłem a tu niestety słupek od strony kierowcy znowu cały mokry i kałuża pod stopami. Wyczyściłem wszystkie możliwe odpływy , uszczelki i rozebrałem podszybie i nic. Żenada, nie mam już sił.

Amortyzatory
Powrót