[GTV] Moje lampy słabo świecą. Jak świecą Wasze lampy? Jak rozebrać lampę?

• Autor wątku Autor wątku DARO-RT
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

DARO-RT

Guest
Witam :)

Rozbierał już ktoś lampy z przodu :?:
Bardzo słabo mi świecą i nie wiem czy da się jakoś tą soczewkę wyczyścić czy wogóle da się zajrzeć do środka lampy i sprawdzić co jest przyczyną takiego słabego światła :?:

Jak u was światła świecą, jesteście zadowoleni :?:

Ostatnią edycję dokonał moderator:
co jest przyczyną takiego słabego światła
Może stare i słabe żarówki? Ja w zeszłym roku wywaliłem stare, choć jeszcze nie były przepalone i wstawiłem nowe. Nie jakieś tam tuningowe, po prostu dobre Philipsy i poprawa była znaczna. Oczywiście Gtv nie ma rewelacyjnych świateł i cudów bym się nie spodziewał, ale jest okay.
Co do samej lampy, to jest raczej elementem trudnorozbieralnym (ale skomplikowane słowo :P)
Pozdr!
Piciu

Wsadzę nowe żarówki zobaczymy co się stanie :!:

Zobacz przy okazji w jakim stanie masz soczewki bo są firmy które je regenerują i wtedy jest znaczna poprawa w komplecie z nowymi dobrymi żarówkami.

Ostatnia edycja:
lampy da sie rozebrac szkla sa na klamrach i na kleju ... jak sie podgrzeje to da sie odkleic szkla ....

Ja swoje rozbierałem i oddawałem do regeneracji, u mnie przyczyną złego świecenia były wypalone soczewki, koleś mi to zrobił i naprawdę duża poprawa co do jasności:) rozebranie samej lampy nie jest skomplikowane trzeba ściągnąć trzy metalowe obejmy które trzymają szkoło do obudowy a następnie pozbyć się kleju na którym szkło jest przyklejone i uszczelnione:) Koszt takiej regeneracji ja płaciłem 50zł sztuka:)

Ja swoje rozbierałem i oddawałem do regeneracji, u mnie przyczyną złego świecenia były wypalone soczewki, koleś mi to zrobił i naprawdę duża poprawa co do jasności:) rozebranie samej lampy nie jest skomplikowane trzeba ściągnąć trzy metalowe obejmy które trzymają szkoło do obudowy a następnie pozbyć się kleju na którym szkło jest przyklejone i uszczelnione:) Koszt takiej regeneracji ja płaciłem 50zł sztuka:)

Koszt nie taki duży więc warto to zrobic :)

Jak tylko będę miał jakieś wolne to biorę się za lampy ;-)

Jak się z nimi uporasz to powiedz czy nie było jakiś problemów albo niespodzianek:)

a ja panowie i panie ostatnio sie na maxa zdenerwowałem jak wracałem noca i nic nie widziałem pierwszy pomysł regeneracja odbłysnika soczewki bo w długich jest ok wiec podzwoniłem tu i tam ale mówie sobie tak moze spróbuje umyć klosze w środku tak tak umyć klosze w śrdodku wiec szybkie demontage :) lamp i juz leża w wannie płyn do naczyn w lekkim stężeniu i co pierwsze przepłukanie i mam niezły żur 2 płukanie postanowiłem dodac małe silikonowe kulki które służa do pochłaniania wilgoci... fajna sprawa albo i nie to to ze w kloszu na dole odkryłem na otwory fajnie bo wode łatwo wylac nie fajnie bo przez te otwory klosze sie brudza EFEKT całego zabiegu WIDZE :eek: nocą :) polecam

Witam a soczewki samemu jak wyczyścić czym bo tak samo jestem zainteresowany przeczyszczeniem lampek
pozdro.

Byłem niedawno na przeglądzie rejestracyjnym Gtv i zwrócono mi uwagę, że lampy mają słabą jasność. Też powinienem się za to zabrać. Czy znacie jakieś przydatne namiary w okolicach Warszawy?

Ze swojej strony mogę tylko doradzić wielką ostrożność... Sam wypłukałem lampę, bo przyszła do mnie zapakowana w papierowe wióry i nałapała strasznie dużo papierowego pyłu... Płukała się dobrze, woda faktycznie wylewa się tymi otworami konstrukcyjnymi.
Ale UWAGA! Odradzam jakiekolwiek próby "dotykowego" doczyszczania zwierciadła... Próbowałem delikatnie przetrzeć zwierciadło patyczkiem z wacikiem (takim "dousznym") przez dziurę na żarówkę i delikatnym ruchem... starłem sobie warstwę zwierciadlaną... :-( Teraz mam szarobiałą matową plamkę... :-(

Paweł, a może wstawiłbyś sobie ksenony? Jeśli nie sprzedam swojej Gtv-ki to wstawiam!

Do ksenonów to i spryskiwacze...
Spróbuję tych żarówek.

Amortyzatory
Powrót