[GT] Moje GranTurismo w diesel'u

Jutro na 9 Gt umówione jest na przyciemnienie szyb, myślę że wyjdzie to jej na +

Przyciemnianie pozbawione sensu. Ale to moje zdanie.

- - - Updated - - -

Panowie skonczcie juz zbedna dyskusje bo tylko burdel w temacie mi robicie.

Kto sieje wiatr...:).

A Kolega Sulek jest przynajmniej szczery i ma fajną żonę, która mu każe jeździć Alfą:).
Każda żona coś każe mężowi.

Ostatnia edycja:
Nakładki byłyby fajne, gdyby nie fakt, że mają na sobie logo Alfy.
Ponadto, w logo Alfy jest krzyż.

Dziwnie tak deptać po logo i po krzyżu:(.

Nakładki byłyby fajne, gdyby nie fakt, że mają na sobie logo Alfy.
Ponadto, w logo Alfy jest krzyż.

Dziwnie tak deptać po logo i po krzyżu:(.
Oryginalne wyrzuciłeś? Na nich też jest logo i krzyż ;)

Wysłane z mojego Moto G (5S) Plus przy użyciu Tapatalka

Co do przyciemniania szyb- oczywiście bez bocznych przednich, ze względu na przepisy i bezpieczeństwo, -kupiłem z przyciemnionymi przednimi bocznymi, wieczorem jeździłem z otwartymi oknami, bo ograniczały widoczność w ciemności. Za to z przyciemnioną tylną i tylnymi bocznymi wygląda super.

Oryginalne wyrzuciłeś? Na nich też jest logo i krzyż ;)

Nie mam oryginalnych.
Jakbym miał, to ściągnąłbym:).

- - - Updated - - -

Co do przyciemniania szyb- oczywiście bez bocznych przednich, ze względu na przepisy i bezpieczeństwo, -kupiłem z przyciemnionymi przednimi bocznymi, wieczorem jeździłem z otwartymi oknami, bo ograniczały widoczność w ciemności. Za to z przyciemnioną tylną i tylnymi bocznymi wygląda super.

Tylne boczne i tylna przyciemniane są ok. Sam tak mam.

Ale przednie boczne i przednia przednia nie jest ok.
Ze względu na widoczność/bezpieczeństwo i estetykę.

Szkoda, że Kolega Opozycjonista już nie ma GT i nie chce mu się prowadzić darmowych komplet z zakresu estetyki:(.

Bardzo fajnie w realu to wszystko wygląda:D Szyby z przodu przyciemnione o tyle słabo ze w nocy nie trzeba otwierać szyby żeby zobaczyć coś w lusterku. Na weekend wrzucę jakieś lepsze zdjęcia :D

te nakladki na pedały jakos mi nie leza, nie wiem czemu ;/

nakładki są paskudne, kompletnie nie pasują do designu GT i jago lekkości/krągłości, jak wyrwane z gotyku
nie widzę na nich elementów gumowych antypoślizgowych, oby nie doprowadziły do wypadku ...a jakby jednak to oby nie obcięły nóg

dla mnie tragedia

Co do nakładek to kwestia gustu. A dlaczego maja doprowadzić do wypadku? Ja pedałów samymi palcami nie naciskam, a logo jest wycięte i noga się nie ślizga. A jeśli przy wypadku miało by mi obciąć stopy to przypuszczam że po takim wypadku prędzej by doszło do innych obrażeń bo miałem wypadek alfa 156 przy 140km/h i ściany grodziowej nie ruszyło. Także szkoda życia na bycie pesymistą, a to co panowie piszecie to nad wymiar jest przesadzone. Pozdrawiam serdecznie i dziękuje za wypowiedzi :)

Dla mnie również te nakładki są paskudne.

W dodatku ile można elementów z logo w samochodzie montować? W zupełności na masce i klapie wystarczy, więcej to już przesada, bo się robi typowy pseudo tuning

Dla mnie również te nakładki są paskudne.

W dodatku ile można elementów z logo w samochodzie montować? W zupełności na masce i klapie wystarczy, więcej to już przesada, bo się robi typowy pseudo tuning

Ale ori nakładki tez maja logo..

Mi się podobają. Dlatego są w moim aucie :D

Z Nowych rzeczy wleciał program. Narazie testowo 190km / 390nm. Do wiosny wleci fmic i będziemy stroić coś więcej.

Ale ori nakładki tez maja logo..

Mi się podobają. Dlatego są w moim aucie :D

Z Nowych rzeczy wleciał program. Narazie testowo 190km / 390nm. Do wiosny wleci fmic i będziemy stroić coś więcej.
Tyle,że jak podkręcisz ją bardziej, to by się przydało sprzęgło obić kewlarem, intercooler większy założyć...dla mnie to co masz teraz to optimum jesli chodzi o seryjne graty, powyżej trzeba już troszkę rzeczy powymieniać ;)

Tyle,że jak podkręcisz ją bardziej, to by się przydało sprzęgło obić kewlarem, intercooler większy założyć...dla mnie to co masz teraz to optimum jesli chodzi o seryjne graty, powyżej trzeba już troszkę rzeczy powymieniać ;)

Wiem liczę się z tym. Ale narazie testujemy gt, jak będzie wszystko ok, to będzie fmic. Kewlarem 390nm nie będzie sensu. Jak ori nie wytrzyma dam do na bicia żeby zniosło 450nm.

Co do nakładek to kwestia gustu.
...bo miałem wypadek alfa 156 przy 140km/h i ściany grodziowej nie ruszyło.

gustu mówisz... optymistyczne podejście do tematu :D

przy 140? potrąciłeś kurę? 156 to bardzo niebezpieczny samochód który składa się jak puszka po coli... nowy...co dopiero nastoletni z konstrukcją osłabioną przez
utlenianie i nierówności... nie pisz takich bredni bo jakiś dzieciak który właśnie kupił swoje 156 za 3kzł i jara się pierwszym autem przeczyta tą historyjkę i poczuje się
bezpiecznie w swoim bolidzie - a ktoś inny później będzie go opłakiwał...

aa.jpg aaa.jpg

a tu wersja ruchoma :
https://www.youtube.com/watch?v=uWkiilQ8UkU
https://www.youtube.com/watch?v=Wsxr7pb8Y50

Wypadki rzadko tak wyglądają jak na tych filmach, dlatego można przeżyć, gdy auto jedzie jeszcze szybciej. Paradoksalnie gdy auto się bardziej składa przy uderzeniu jak na filmach, to jest większa szansa przeżycia (pod warunkiem że elementy auta nie zmiażdżą kierowcy), mniejsze są wtedy opóźnienia działające na ciało. Takie zderzenia są bardzo mało prawdopodobne, dlatego nie powinno się ich rozpatrywać jako pierwszoplanowe argumenty przeciw lub za autem.

GT szykowana na wyjazd w Bieszczady po niebieską siostrę. Także zamówione zimówki i zrobiony przegląd bo się kończył, przegląd płynów, zawieszenia, mocowań wydechu i w sobotę trip 666km.

........

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót