Moje ALFY :)

• Autor wątku Autor wątku MASTERHARD
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

MASTERHARD

Guest
Stary nabytek do którego mam wielki sentyment (155) oraz jego następca (164) :)

Fajne.A może by tak troszkę większą felę do 164 założyc :?:

Masz na myśli więcej tekstu czy zdjęć? Nie opisywałem bo chciałem wrzucić zdjecia na szybkiego bo jestem w pracy,a później opisać, a jeżeli chodzi o zdjęcia to dodam jak będe miał aparat cyfrowy w rękach bo niestety jak pewnie zauważyłeś zdjecia 164 są robione telefonem:) Pozdrawiam!

Więcej fotek chętnie obejrzę,ale chodziło mi o nieco większe felgi do 164ki. :mrgreen:

"felę" myślałem, ze to jakiś nowy slang,a nie wpadłem na to, że felgi:D
Felgi oczywiście na wiosne będą większe (myśle o 17) a narazie muszą być te bo czeka mnie wydatek na sekwencje :/ (moja bella będzie miałą włosy na klacie:( ) Zdjęcia dodam teraz i później dopiero na wiosne jak przyciemnie szyby i założe większe felgi.

Alfy niczego sobie calkiem ladne martwi mnie natomiast to LPG czy naprawde bez tego zyc nie bedziesz mogl :?

Z tego co mnie gazownik zapewniał instalacja wtrysku BRC jest bez utarty mocy i bez zwiększenia litrów spalania. Jeżeli nawet będzie różnica 2-3 L na 100km w porównaniu do benzin bez utraty mocy to instalacja zwróci mi się szybko. Tylko z tego co wime będe musiał szybciej wymieniać swiece :) Ostatnio mi spaliła 9L na trasie do 130km/h, a na mieście 14 a to tylko 2.0 cm3 więc to jest moja ostateczność. Liczyłem się, ze będzie ciągneła swoje ale skoro można jeździć taniej... :D

Znajomy mial kiedys czerwona 155 z bialymi(wielkimi) naklejkami po bokach-wygladala swietnie.
A twoje cacka :oops: ladniutkie!!alfa tp alfa

2 sliczne alfy... respekt,
ja bede dążył do 7 aut, kazdy na inny dzien tygodnia... marzenia są piekne!

Piekne Belle zwlaszcza 164. Mam jedno pytanie odnosnie atrapy. Wydaje mi sie ze ta nie jest od wersji Super? Czyzby miala przejscia??

No kiedyś ktoś przejechał się na masce:) Uszkodzonych tez zostało kilka elemantów,ale są naprawione bądź nowe. Moim zdaniem z tą maską wygląda ładniej.

ładniutkie obydwie, jeździłem kiedyś 164 2.0 turbo;pięknie szła do przodu :shock:

MASTERHARD napisał:
Z tego co mnie gazownik zapewniał instalacja wtrysku BRC jest bez utarty mocy i bez zwiększenia litrów spalania. Jeżeli nawet będzie różnica 2-3 L na 100km w porównaniu do benzin bez utraty mocy to instalacja zwróci mi się szybko. Tylko z tego co wime będe musiał szybciej wymieniać swiece :) Ostatnio mi spaliła 9L na trasie do 130km/h, a na mieście 14 a to tylko 2.0 cm3 więc to jest moja ostateczność. Liczyłem się, ze będzie ciągneła swoje ale skoro można jeździć taniej... :D
Jeżdzić taniej ale remontować silnik drożej ale Alfunie spoko szczególnie 155

Jeżeli chodzi o gazowanie auta to musisz się nad tym poważnie zastanowić. Ja mam w swojej Alfie instalację BRC i nie bardzo to działa. Po prostu moja Bella lubi od czasu do czasu strzelić, co przynosi czasem opłakane skutki. Mimo, że mam zabezpieczenie przed uszkodzeniem, to musiałem wymieniać silniczek krokowy. Być może czeka mnie jeszcze wymiana przepływomierza. Na pewno jak będę kupował kolejną Alfę to nie założę instalacji gazowej. Bo jak robisz ok. 1500 km miesięcznie, to wydatki na benzynę nie są tragedią.

Amortyzatory
Powrót