• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Moja wymarzona :)

• Autor wątku Autor wątku Mtd
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Mtd

Nowy
Auto
byla 159 1.9 178/411..... jest 159 2.0 201/407
Witam! wczesniej bylem posiadaczem laguny 2 2.2dci 150 , ladnie mi sie tym autem jezdzilo bardzo dobrze wspominam, sprzedalem, ale plany mi sie zmienily i musilem znow kupic samochod, NIEWIEDZIALEM kompletnie co kupic, az przyszla mi na myśl alfa 159, od kąd obejrzalem pierwszy egzemplarz to nie bylo dnia bym o niej nie myslal :D noi kupilem ! pierwsze obejrzalem jedna z 2006r niby 190tys, ale w srodku porazka , laweta reno master z przebiegiem 350tys lepiej wygladala. tak wiec odpuscilem, pojechalem po nastepny egzemplarz, to byl fast attack, patrze z zewnatrz - ladna. w srodku - zadbana , przejechalem sie - wszystko sprawne biore! .
powiem tak auto z 2007r, pierwsza rejestracja grudzien 2007. jak na dziesiecioletnie auto .. auto w ELEGANCKIM stanie . srodek bardzo zadbany, co najlepsze wszystko sprawne ! nic sie nie tlucze wszystko dziala doslownie WSZYSTKO, przeglad przeszla bez problemu wszystko sprawne, jedyny mankament to to ze byla chyba cala malowana, tak na moje oko, i ktos to zrobil tak na szybko, na klapie widac takie dwa odpryski i ktos tego ani nie zeszlifowal tylko dal druga warstwe lakieru, a pod maska jeden zaciek, ALE, auto ladnie wyglada, nie wybrzydzam. silnik 1.9 ale powiem wam ze jezdzi sie SUPER!! jestem taki happy przez to autko, normalnie jak do niego wsiadam to juz banan na twarzy ! :)
naglosnienie swietne jak na serie ! wszystko mi sie w tym aucie podoba normalnie zakochalem sie :D dzis wywoskowalem ale niestety niemam fotek :) w samochodzie na dobra sprawe nic nie trzeba robic, jak juz wspominalem wszystko gra, nawet klocki nowe, rozrzad ma niby 30tys, obejrzylem go i ladnie wyglada wiec narazie go nie ruszam. aha, przypomnialo mi sie jedynie co trzeba zrobic to termostat wymienic bo nie trzyma.

plany:

1- Zarejestrować i ubezpieczyć (bo juz 2tydzien jeżdze na nielegalnych tablicach bo papierow jeszcze niema, tzn nie jezdze na codzien ale od czasu do czasu musze przepalic)
2- kupić znaczek z tylu bo caly wyblakniety
3- olej,filtry
4- przyciemnic szyby
5- kupic felgi 17"
6- skitrac te lusterka z wersji Ti
7- zrobic czipa na 160ps

nigdy nie chcialem sedana, a co dopiero czarne auto ;)

IMG_20180512_123433.jpg
IMG_20180513_102353.jpg

Ostatnia edycja:
Bardzo ładne i wygodne auto, podobno jedna z mniej awaryjnych Alf- gratulacje.

zainteresuj się tematem klap wirowych, bo widzę że masz 16V a to cykająca bomba ;)

Gratulacje, masz wersję 8 czy 16v, bo nie mogłem się doczytać? Skoro chcesz chip na 160ps to chyba 8v? Tam nie ma problemu z klapkami.

Przeglądałem na telefonie i teraz mi dopiero zdjęcia załadowało...16v więc klapki trzeba ogarnąć i chip raczej na 190ps :D
Bezawaryjnej jazdy!

Ostatnia edycja:
no tak nie napisalem, silnik 1.9 16v 150ps, chce na 160 +kilkanascie niutonkow i wiem ze sie bedzie lepiej zbierac, a do 180-190 nie chce ciagnac bo jakos szkoda mi silnika.
powiem wam ze autko i tak ladnie sie zbiera, co prawda jak na taki " nowszy " ( dla polaka 10letni to nowszy hehe) ma mało niutonów bo 320 ( standard dla 150ps to chyba te 340nm) ale idzie ladnie od samego dolu do gory. tzn nie czuc tego wbijania w fotel ale ciagle przyspiesza, w lagunie wbijalo w fotel ale przy tych 1800obr ale potem totalnie nic(i ladnie szla ale do 180 a potem licznik stal praktycznie w miejscu, a w alfie ciagnie dalej). dzis lecialem ta alfa 205 tyle ze po gorach(ogolnie tak nie jezdze, raz tylko przetestowac,wiadomo, z glowa) niestety niemam jej gdzie przetestowac a dalej sie nie wybieram bez tablic hehe, ogolnie to nie powiedzialbym ze auto moze sprawic tyle radosci. konkurencja mysle ze to np audi a4 b7, no ale takie audi to zwykle auto, a alfa.... <3 cos wspanialego :D
szkoda ze niestety alfa ma malo modeli , tzn niema nic wybierac, jedynie co, 147 159 albo 166..
a w bwm mamy serie 1 2 3 4 5 6 7 pozniej x1 x2 x3 x4 x5 x6 itd.

powiem wam ze jedynie co to czuje lekki nie dosyt , brakuje w tym aucie jeszcze 2.4 . 5tłokow robi robote i dzwiek mega jak na diesla.
i tak mysle ze moze nastepne autko to 159 z 2.4 ale to tylko tak mysle ;) wkoncu dopiero co kupilem

duzo ludzi sie tutaj wypowiada ze 2.4 duzo wazy a roznica w 159 w sedanie miedzy 1.9 a 2.4 to tylko 95kg

ps ; ogolnie moze troszke wymyslam ale jestem zadowolony, to sa tylko takie moje przemyslenia :)
grunt zeby autko jezdzilo :)

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót