kubajg
Nowy
Witam!
Czas pokazać moją 147 którą śmigam od stycznia tego roku, chociaż na forum była już dużo wcześniej u innego klubowicza
Jest to 100-procentowa włoszka z 2001 roku, w wersji Progression 1.9 JTD 115KM. Sprowadzona do PL jakoś w 2009 roku.
W sumie jedynym ciekawym dodatkiem który ktoś dołożył w salonie to nawigacja Connect Nav+, poza tym totalna seria
W chwili obecnej ma około 267 tyś. km przebiegu, ale sądząc po zadbanym (i pachnącym) wnętrzu większość przelatana raczej na dłuugich trasach
Silnik też w dobrej kondycji, także póki co jestem bardzo zadowolony, autko śmiga bezproblemowo 
W sumie od zakupu wymienione zostało kilka standardowych rzeczy:
- olej Motul X-Cess 8100 5W40
- filtr oleju Filtron, powietrza Mann, paliwa Bosch
- wahacze dolne TRW
- wahacz górny prawy TRW
- nowe tuleje wahacza górnego lewego (sworzeń był w super stanie to szkoda było wyrzucać)
- nowa osłona pod silnik (oryginalna była już mocno zmęczona życiem)
- nowa osłona przegubu zew.
I jakieś pierdoły typu wieszaki tłumików, nowe dywaniki gumowe na zime itp.
Poprzedni właściciel wymienił kompletny rozrząd jakieś 15 tyś. km temu.
Auto stało na stalówkach z oryginalnymi kołpakami, dlatego poszukałem używanych alusów 16" i wrzuciłem na nie nowe oponki letnie Dayton D320 205/55/16 + nowe dłuższe śruby. Ideałem były by dla mnie szprychowe 17" + lekko obniżone zawieszenie, ale po poprzednim niezbyt komfortowym aucie zapragnąłem jednak mieć wygodną i bezproblemową "serię"
Dzisiaj zafundowałem lakierowi gruntowne mycie, więc grzechem byłoby nie zrobić kilku fotek.. efekt poniżej
Pozdrawiam alfaholików!
Czas pokazać moją 147 którą śmigam od stycznia tego roku, chociaż na forum była już dużo wcześniej u innego klubowicza
Jest to 100-procentowa włoszka z 2001 roku, w wersji Progression 1.9 JTD 115KM. Sprowadzona do PL jakoś w 2009 roku.
W sumie jedynym ciekawym dodatkiem który ktoś dołożył w salonie to nawigacja Connect Nav+, poza tym totalna seria
W chwili obecnej ma około 267 tyś. km przebiegu, ale sądząc po zadbanym (i pachnącym) wnętrzu większość przelatana raczej na dłuugich trasach
W sumie od zakupu wymienione zostało kilka standardowych rzeczy:
- olej Motul X-Cess 8100 5W40
- filtr oleju Filtron, powietrza Mann, paliwa Bosch
- wahacze dolne TRW
- wahacz górny prawy TRW
- nowe tuleje wahacza górnego lewego (sworzeń był w super stanie to szkoda było wyrzucać)
- nowa osłona pod silnik (oryginalna była już mocno zmęczona życiem)
- nowa osłona przegubu zew.
I jakieś pierdoły typu wieszaki tłumików, nowe dywaniki gumowe na zime itp.
Poprzedni właściciel wymienił kompletny rozrząd jakieś 15 tyś. km temu.
Auto stało na stalówkach z oryginalnymi kołpakami, dlatego poszukałem używanych alusów 16" i wrzuciłem na nie nowe oponki letnie Dayton D320 205/55/16 + nowe dłuższe śruby. Ideałem były by dla mnie szprychowe 17" + lekko obniżone zawieszenie, ale po poprzednim niezbyt komfortowym aucie zapragnąłem jednak mieć wygodną i bezproblemową "serię"
Dzisiaj zafundowałem lakierowi gruntowne mycie, więc grzechem byłoby nie zrobić kilku fotek.. efekt poniżej
Pozdrawiam alfaholików!
Ostatnia edycja: