[156] Moja pierwsza Alfa :)

K

Kolczyk

Guest
Chciałabym przedstawić wam moją pierwszą Alfę w rodzinie :)
Całkiem ładna,ma jakiś ukryty urok :)
Jest to srebrny sedanik z sierpnia 1999 roku.Środek zdobiony karbonem ponoć fabrycznie,kubełkowe fotele z czerwonym,wyszytym napisem Alfa Romeo.Silnik 2.0 Twin Spark 155km. Co do wyposażenia to nie jestem w stanie się wypowiedzieć,bo wcześniejszy właściciel mi go nie podał,a nie potrafię tego sprawdzić po numerze VIN.Wiem,że mam klimatyzację,bo kolega zaglądał pod maskę i znalazł jakieś rurki :) W środku mam tylko pokrętła i byłam pewna,że to od nawiewu :) Wiem jeszcze,że to włoszka ściągnięta do Holandii i później kupiona przez polaka :)
Dzisiaj będę wymieniała jej olej i filtr oleju i czujnik położenia wałka rozrządu,bo strasznie mi szaleje z tą usterką :)
Delikatne ślady rdzy posiada w kilku miejscach,ale ogólnie prezentuje się ładnie :)
Dodam kilka zdjęć,a Wy zobaczcie sami jak wygląda :)
Dodam tylko,że światła z tyłu idą do wymiany :)
DSC03165.jpgDSC03164.jpgDSC03166.jpgDSC03167.jpg

Gratulacje. Na bank zakochasz sie w tych samochodach i zadno bmw czy wv nie bedzie cie interesowal. Osobiscie musze zmienic autko i to tez bedzie alfa. Przyjemnosci z jazdy

zdjęcia robione w NL i pewnie Polacy pracujący poprzez firmę progress
niech się bezusterkowo jeździ

Tak zdjęcia robione pod domem i dokładnie w tej firmie pracuję:)
Powiedzcie mi czy po wymianie tego czujnika położenia wałka rozrządu muszę ten błąd kasować komputerem czy może jakoś inaczej mogę?
Wiem, źe jakieś błędy kasują się same po przejechaniu np 15 km? Objaw mam taki że po odpaleni skaczą obroty, a po chwili jak ręką odjął do zgaszenia po odpakeniu to samo bez wyjątku czy ciepły czy zimny.Zdjęcia wrzucę jutro jak ma się w środku.

Amortyzatory
Powrót