• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[147] Moja Pierwsza Alfa Romeo

Auto
Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Witajcie :)

Od kilku dni jestem właścicielem mojej pierwszej Alfy Romeo. Model jaki zakupiłem to 147 w czerwonym kolorze. Rocznik samochodu to 2001. Silnik jaki pracuje pod maską to 1.9 JTD 115 KM.

Alfę kupiłem w okazyjne cenie ponieważ wymaga pewnego wkładu finansowego, a mianowicie :

Trzęsie nią przy odpalaniu więc prawdopodobnie z tego co powiedział mechanik do wymiany będą jakieś poduszki pod silnikiem. Obstawiał też na początku koło dwumasowe, jednak po dokładnym sprawdzeniu okazało się wszystko w porządku.

Podczas jazdy kierownicą drga na boki. Mechanik stwierdził, że mogą to być łączniki stabilizatora.

Z technicznych spraw to wszystko. Jeśli chodzi o silnik to jest w idealnym stanie.

Jeśli chodzi o stan wizualny to wnętrze jest jak nowe. Blacha zdrowa bez rdzy, wgniecen itp. Jedynym mankamentem wizualnym jest to, że przedni zderzak jest w wypłowiałym kolorze więc albo po polerowaniu się poprawi albo czeka mnie malowanie.

Co już zrobiłem...Oczywiście wymiana wszystkich filtrów i płynów eksploatacyjnych. Olej jakim zalałem moją Bellę to Motul X-Cess 8100 5w40.

No i to chyba wszystko. Mam zamiar doprowadzić to autko do perfekcyjnego stanu, żeby cieszyć się z jazdy przez najbliższe kilka lat.

Zdjęcia :

Rejestracja zamazana, dlatego że jeszcze nie została przerejestrowana.

Na prośbę wrzucam zdjęcia wnętrza :)

Do zobaczenia na drodze ! :)

Ostatnia edycja:
Jedyna wada to silnik diesla. Po prostu w Alfie Romeo się nie godzi.

Ładna Alfa, większe koło i rameczki klubowe i będzie miodzio ;D Pewnie zaraz pojawią się tutaj komentarze o obniżaniu, jednak ja jestem zwolennikiem serii. Uwierz, że na 17stkach przynajmniej wizualnie jakoś redukuje się ta przestrzeń w nadkolach i wygląda lepiej niż na 15 :)
Zapraszam do mnie jakbyś miał ochotę :D

Pozostaje życzyć dążenia do celu i bezawaryjnych kilometrów:) przy wolnych środkach dałbym 17 cali.
Daj jakieś foty tego pięknego środka:)

zapraszam do siebie:)

Nie wiem ile za nią dałeś, ale wyglada bardzo przyzwoicie. Watpię zeby za telepanie kierą odpowiedzialne były łączniki. Prędzej wyważenie opon albo krzywa tarcza, felga bądź piasta. Tak czy inaczej koszt niewielki. Powodzenia.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Nie wiem ile za nią dałeś, ale wyglada bardzo przyzwoicie. Watpię zeby za telepanie kierą odpowiedzialne były łączniki. Prędzej wyważenie opon albo krzywa tarcza, felga bądź piasta. Tak czy inaczej koszt niewielki. Powodzenia.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Dałem za nią całe 3000 złotych, więc myślę że cena przyzwoita :)

Gratulacje! Świetne auto w cenie trochę lepszego roweru, w dodatku w najszybszym kolorze. Diesel może i nie przystoi Alfie, ale ważne aby dobrze działał i dawał frajdę z jazdy. Też miałem 147-kę z dieslem i byłem bardzo zadowolony. Teraz mam TS-a i też nie narzekam. Twoja Alfa z tego co widzę ma w miarę fajne wyposażenie. Dbaj o nią, a na pewno się odwdzięczy. Do zobaczenia na drogach!

Gratulacje! Świetne auto w cenie trochę lepszego roweru, w dodatku w najszybszym kolorze. Diesel może i nie przystoi Alfie, ale ważne aby dobrze działał i dawał frajdę z jazdy. Też miałem 147-kę z dieslem i byłem bardzo zadowolony. Teraz mam TS-a i też nie narzekam. Twoja Alfa z tego co widzę ma w miarę fajne wyposażenie. Dbaj o nią, a na pewno się odwdzięczy. Do zobaczenia na drogach!

Wyposażenie faktycznie jest bardzo dobre. Denerwuje mnie w niej tylko to ze była po walnieciu w sarnę i różni się kolor zderzaka przedniego i maski. Poza tym bez zarzutu. Pewnie za jakiś czas będę chciał ją pomalować całą na jednolity kolor :)

Wypadałoby wyprać fotele, a najlepiej wymienić na jakąś skórę.

Amortyzatory
Powrót