• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[147] Moja piękna Alfa 147

MichalPAU

Nowy
Auto
...
Alfa Romeo 147 1.9JTD 16V - 2005r.

Pozdrawiam wszystkim miłośników Alfy :)

tył.jpgtył 2.jpgtył 1.jpgśrodek z siedzeniami i drziwami.jpgsrodek siedzenia.jpgsrodek kierwonic dzwignia.jpgsrodek 1.jpgsiedzenie tył.jpgsiedzednie tył prtzód.jpgprzód.jpgpootwierany.jpglewarek.jpgkierwonica.jpgkierwonica prosto.jpgkierownica ładna.jpgfelga.jpgdzwignia lewarek.jpgdrzwi.jpgdrzwi boczne.jpgbok.jpgbok c.jpgbok b.jpgbok a.jpg

Bardzo ladna alfa. I super wyposazenie. Az Ci zazdroszcze. Chcialem z taka skora tylko nie moglem znalezc

Wyposażenie - chyba full opcja jaka była dostępna - m.in. z system stereofonicznym BOSE, tempomatem, 6-biegową skrzynią manualną, białymi zegarami, kremową skórą itd.
Samochód jest w rewelacyjnym stanie technicznym i wizualnym :) Za każdym razem kiedy wchodzę do domu oglądam się do tyłu by na nią popatrzeć :)

do jasnej tapicerki mógłbyś dołozyc jasne dywaniki, żeby ładnie współgrało.

Piękny polficik! Super współgra ta beżowa skóra z bordowym kolorem samochodu, do tego czerwona nić w środku. Szerokości!

Widać, że dorwałeś zadbaną sztukę :) Pięknie się to wszystko komponuje, a do pełni szczęścia to chyba tylko alu 17" :) :) Ten "telewizorek", to wrzucony rozumiem zamiast oryginalnego radia ta?

próbowałem jasne dywaniki ale wg mnie chyba jednak lepiej prezentują się czarne z czerwonym obszyciem

- - - Updated - - -

sztuka była niezła ale nieskromnie powiem że doprowadzenie "belli" do takiego stanu to moja zasługa. Nad alusami 17" a nawet 18" myślałem ale zwyciężył ( jak na razie) rozsądek. Tak - "telewizorek" to "dzieło" poprzedniego właściciela - 2DINowy Pioneer z kamerą cofania. Oryginalne radio oczywiście mam więc zawsze mogę wrócić do pierwotnego stanu :)

Genialnie się prezentuje jasne wnętrze w 147, noo i ten kolor lakieru <3 Jedyne co osobiście bym zmienił to to radio na oryginał, ale to akurat moje zboczenie żeby auto jak najbardziej przypominało fabryczne ;) Jaką tam masz moc tego dizelka 16V, 140 czy 150 kuni?

Mam jasną podłogę w obecnym aucie, przerabiałem też jasne dywaniki - i tak szybko jak je założyłem, tak samo szybko nie nadawały się do niczego innego poza wyrzuceniem na śmietnik, tak więc totalnie nie dziwię się autorowi wątku, że pozostał przy czarnych :)

Swoją drogą zastanawiam się, skąd wy takie egzemplarze-perełki wynajdujecie? Każda 147, którą oglądałem okazuje się być albo bita z każdej strony albo jest jakąś totalnie bazową odmianą z 1.6 TS :(

Ostatnia edycja:
Koła 17 byłyby idealne, do 18 już raczej musiałbyś trochę ją obniżyć bo to komicznie wygląda :)

Wg rejestru VIN 150KM(110kW), wg dowodu rejestracyjnego 140KM(103kW), wg moich subiektywnych odczuć z jazdy 150KM,nie mam DPFa. Jak będę miał trochę czasu to sprawdzę na hamowni - wtedy będę wiedział na 100% ile ma KM.

Co do szukania auta na rynku wtórnym - to mi się nie udało znaleźć autka w perfekcyjnym stanie więc kupiłem najbardziej możliwy do zaakceptowania stan i doprowadziłem samochód do rewelacyjnego stanu

Ostatnia edycja:
Czy jesteś moze swoja alfa na urlopie? Masz fotelik i kamerkę w tylnej ramce rejestracji??

Byłem wczoraj u zony w pracy i jak spojrzałem na to 147 od razu mi zaświtało, że "gdzieś już ją widziałem" :) dlaczego nie masz klubowych ramek???!! śliczna jest na żywo! Wczoraj stała koło mito mojej żony ;)

tak, 11.2009 w sumie nowy nabytek, jeździ nią niecały miesiąc :)

Super się prezentuje ten egzemplarz Mito. Kilka razy ją oglądałem na parkingu :). Zresztą moja 147 też jest żony tyle tylko że nią nie jeździ. Przez ponad dwa lata przejechałem tą Alfa 10 tys km.

- - - Updated - - -

Super się prezentuje ten egzemplarz Mito. Kilka razy ją oglądałem na parkingu :). Zresztą moja 147 też jest żony tyle tylko że nią nie jeździ. Przez ponad dwa lata przejechałem tą Alfa 10 tys km.

Dzieki ;) pol roku jej szukalem, zona dostala mito bo 159 robola 3500km rocznie, szkoda bylo diesla. Dlugo będziesz w hotelu? Mam naklejki klubowe na rejestracje, mogę Ci podrzucić. Spasują na ta tylna ramkę z kamerką ;)

Dzisiaj wyjechałem niestety. 3,5 tys na rok to bardzo mało. Ja robię 5 tys rocznie Alfą a w tygodniu w ogóle nią nie jeżdżę - stoi. Te 5 tys to nabijam w jakieś wakacje i weekendy. Sam się zastanawiam czy ma sens ja trzymać tym bardziej że mam drugi samochód, którym z kolei robię 35 tys rocznie. 147ka miala być dla żony, która i tak nią nie jeździ. Znajomi się śmieją że więcej czasu poświęcam na pielęgnację Alfy niż na jazdę :)
Ale ostatnio ''chodzi za mną'' Gulietta :)

Hahaha i tak to wlasnie jest z Alfami. Tak czy siak piękna masz sztukę. Do zobaczenia na drodze ;)

Amortyzatory
Powrót