[GT] Moja nowa miłość Alfa GT :)

To, że auto rozbiorą to pół biedy, grunt żeby dobrze to poskładali...

Auto już w ASO :)
Zostałem zapewniony, że wszystko będzie ok, na całość usługi mam 3 lata!
Przyjęcie auta zostało zrobione, ja zrobiłem zdjęcia. Jeżeli podczas montażu/demontażu będzie problem np z uszczelkami czy coś - to zostaną zamontowane nowe.
ASO zapewnilo mnie, że problemu z szybą nie będzie, że pracownicy się znają - no cóż.. zobaczymy :)

Odbiór auta ma być w przyszłym tygodniu - wtorek/środa...
Dam znać:)

Gdzie robisz? Ciekawe czy ogarną te szyby. Może się podzielą doświadczeniem? :D

Auto odebrałem :)

Ogólnie - jestem bardzo zadowolony. Wszystko poskładane, spasowane tak jak ma być. Szyba założona dobrze - nic nie wieje, a nawet jest lepiej niż było :)
Lakier - jest dobrany bardzo dobrze, nie widać żadnej różnicy. Co ciekawe - w ASO panowie zrobili mi polerkę całego auta + uzupełnili ubytki w felgach i je chyba pomalowali też, bo są inne niż wcześniej :)

Wszystkie uszczelki są ładnie założone, szyba boczna dobrze wklejona. Nie mam żadnych uwag :D W najbliższym czasie trochę zdjęć wrzucę.

Ostatnia edycja:
Dość długo mnie tutaj nie było.

[notranslate]Alfa[/notranslate] śmiga - bezproblemowo.

Na liczniku wybiło już 181 000 km.

GT była na "serwisie" tydzień temu.
Nowy olej, nowe filtry, zamontowałem nowe tarcze hamulcowe (nacinane i wiercone) + klocki, wymiana wahacza...
Przy okazji wymiana żarówek i zrobiony przegląd "przed zimowy".

Przy okazji - został zrobiony pomiar kompresji i Panowie z Serwisu - stwierdzili, że wszystko jest ok, trzyma ciśnienie równo na wszystkich garach - więc.. albo silnik jest w idealnej kondycji (mimo, że to JTS) albo.. poprzedni właściciel w Niemczech - coś grzebał w silniku - bo jego stan jest bardzo dobry.

W weekend postaram się jakieś nowe zdjęcia wrzucić.

Amortyzatory
Powrót