• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[156] Moja nowa Bella. 156... 1.8 t.s.

Mankovich

Nowy
Auto
Alfa 166 2.5 V6 24V
Hej.

Swego czasu miałem 166. Dawała mi w kość. Kupił człowiek z forum, legenda głosi, że do dzisiaj jeździ zadowolony.
Tydzień temu nabyłem 156 1.8 t.s. z małym przebiegiem, bo tylko 160k km. Zadbana, z polskiego salonu. Wyposażenie z racji polskiego salonu nie jest zbyt bogate, ale jeździ mi się dobrze. Zdjęcia wrzucę na dniach, muszę umyć i wysuszyć. Po ostatnim myciu tankowanie bez wrzątku lanego na klapkę wlewu paliwa nie przechodzi :)

Zajawka:

Załączniki

• IMGP9358.JPG
    IMGP9358.JPG
    228.7 KB · Wyświetleń: 88
Z tymi wlewami paliwa w 156 chyba każdy ma problem i na stacji zawsze potrzebujesz pomocy przy otwieraniu :d wypucuj Ją i czekamy na kolejne zdjęcia! jaki dokładnie kolorek? Szerokości życzę!

Z tymi wlewami paliwa w 156 chyba każdy ma problem i na stacji zawsze potrzebujesz pomocy przy otwieraniu :d wypucuj Ją i czekamy na kolejne zdjęcia! jaki dokładnie kolorek? Szerokości życzę!
Powiem Ci szczerze, że wydaje mi się że to bianco polare, ale jest zżółknięta przez lata i należy się jej polerka. Chcę też kupić klapę bez spojlera, bo ten mi się w ogóle nie widzi. Może potem będzie ktoś chętny na klapę ze spojlerkiem :)
Generalnie ma niewielki przebieg, miała jednego właściciela, którego znam i przez pewien czas obserwowałem tą Alfę. Przedni zawias stuka, więc na wiosnę pewnie będzie do roboty. Najgorsze, że mam zamarźnięty płyn do spryskiwaczy, bo auto stało w garażu od lipca/sierpnia i nie pomyślałem, żeby płyn wylać od razu po wyjechaniu na mróz...

Oto i moja 156-tka !!! Niedługo też będzie kolejna 166. Znalazłem już taką jedną, teraz tylko czekam na moment, żeby po nią pojechać.
Dodam, że 156 została mi zajumana przez żonę i teraz muszę mocno kombinować, żeby nią jeździć :D

Nie wiem, dlaczego nie mogę dzisiaj dodać zdjęć, więc wrzucam ten link.

https://plus.google.com/115292015860189097771/posts/ZFmzWe2nrhw

Amortyzatory
Powrót