• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[166] Moja nowa Alfa 166

WrobelZ

Nowy
Auto
Alfa Romeo 166
Moja nowa, piękna Alfa. Sprowadzona ze Szwajcarii (nie przeze mnie). Kupiona bardzo okazyjne.

DSC05877.jpgDSC05878.jpgDSC05879.jpgDSC05880.jpgDSC05881.jpgDSC05882.jpgDSC05884.jpgDSC05885.jpgDSC05886.jpgDSC05887.jpg

Rozumiem, że okazyjnie, ale czy na lewym przednim błotniku jest purchel rdzy ? :D

Jeszcze raz witamy w naszym gronie .Fajnie widzieć kolejnego TS-a :) na dodatek w takim samym kolorze .Opisz coś więcej ,jaki to rocznik,co w niej robiłeś ,co masz zamiar robić ,jakie wrażenia względem AR33 ,którą miałeś .Widać egzemplarz zadbany ,no i ta kierownica w drewnie + kokpit,a i białe skórki też pięknie się prezentują .Takiego Ts-a jeszcze nie widzieliśmy,więc na bank będziemy śledzić temat .

Pozdrowionka M&M

taki malutki ok 5cm ale pod nim blacha dobra . dwa tysiace tyle dalem to mozna troche dolozyc na usterki ale swoja droga to masz oko

[MENTION=47381]Majkelek[/MENTION] muszę przyznać ,że masz oko .My z madmax-em mamy po cztery pary oczu;) i dopiero przy powiększeniu to zobaczyliśmy :P.
[MENTION=65917]WrobelZ[/MENTION] szczęściarz z Ciebie ,za takie pieniądze to porządnego roweru nawet nie kupisz a Ty masz Alfę ,dopieścić ,dbać i cieszyć się jazdą .

taki malutki ok 5cm ale pod nim blacha dobra . dwa tysiace tyle dalem to mozna troche dolozyc na usterki ale swoja droga to masz oko

Purchle na przednich błotnikach raczej oznaczają przygody jakieś, ale wiadomo, ze za 2 tysiące to nie ma co wymagać :P Kwestia ile jesteś teraz gotów dołożyć, w jakim stanie jest zawieszenie i motor.

@Majkelek muszę przyznać ,że masz oko .My z madmax-em mamy po cztery pary oczu;) i dopiero przy powiększeniu to zobaczyliśmy :P.
@WrobelZ szczęściarz z Ciebie ,za takie pieniądze to porządnego roweru nawet nie kupisz a Ty masz Alfę ,dopieścić ,dbać i cieszyć się jazdą .

Ja tam wszystko dojrzę, szczegóły są najważniejsze ;)

alfe 33 mialem jak bylem mlody byla piatym moim autem po daci dwoch polonezach i nowce cinko 700 to bylo wrazenie no i spelnienie marzen niektorzy pamietaja jeszcze prospekty ze zdjeciami aut z zachodu do dzis ja wspominam zroznych powodow cudne wrazenia z jazdy no i ...drzwi nie chca sie otworzyc ,szyba opadla maska sie zaciela i pamietam ze byla taka pompa do sprzegla jakies tloczki padly mechanik wynalazca zamontowal jakies urzadzenie z innego auta+BUTELKA Z PLYNEM a teraz ala- rok 2000 szwajcar jeden wlasciciel wnetrze jak na zdjeciach stala pol rok na parkingu strzezony zadaszony,jak pisalem ten ktory ja przywiozl po 4- tygodniach jednak sie u nas nie odnalazl i wrocil do ch aku sie rozladowal i padl az szkoda bo mial 15 lat a wygladal jak nowy .klocki nie chcialy puscic wiec lawetka pojechala do warsztatu wszystko sprawdzone troche sie zapieklo ale ok .zawieszenie idealne pali od razu .mam tylko problem z zamykaniem z centralnego szaleje , musze zamykac prawe wtedy ok .czasem nie swieca mijania ale mysle ze to przez ten postoj moze styki . i nie moge jeszcze z tym ics wszystko jest ok ale nie doszlem jak ustswic godz i trip spalanie .charakter pracy zmusza mnie do jazdy malymi autami od wielu lat wiec przejazdzka ala to przyjemnosc . ajeszcze na parkingu strzezonym ukradli halogeny da sie tam wstawic dzienne ? pozdro

Ostatnia edycja:
Aby ustawić godz.odłącz nawigację ,jest w bagażniku nad akumulatorem odczekaj jakiś czas i wówczas ustawisz godzinę na ICS-ie u mnie się sprawdziło .Halogeny kupisz na allegro nie są aż takie drogie a i u nas chłopaki też czasem mają .
Jak szaleje centralny to może być różnie,najpierw wymień może baterie w pilocie ,a jak to nie pomoże to najlepiej uderz do kolegi QBA on jest rewelacyjnym lekarzem od naszych 166 :) .Co do ustalenia spalania naciśnij TRIP gałką na ICS-ie z prawej strony wyszukaj SINCE (spalanie trakcie jazdy ) naciśnij na gałkę ,następnie znowu przekręć gałką i wyszukaj CONTINUED - (śred.spalanie i ilość przejechanych km).Wciśnij gałkę i powinno być OK .Jakby co to dzwoń mój numer Marek 507 080 247 ,będziemy siedzieć w autach Ty u siebie ja u siebie i ustawimy:D,a piwo wypijemy na zlocie .

Super auto, 2 tysiące mała sumka, rozumiem, że robisz dla siebie ? :P

I tak z ciekawości.. Co skłoniło Cię do powrotu Alfy Romeo ?

Fajnie ze jestescie ,jutro zrobie probe . sorry ze pisalem bez duzych liter . Corka ktora mieszka w USA mnie skarcila ze to nieladnie

[MENTION=65917]WrobelZ[/MENTION] jak by co to jutro po 15-tej możesz dzwonić śmiało.Pozdro.

do kacC

sorry odpisalem ci ale chyba zle wyslalem .madmaxsy to maja. cala historia a ja troche kuleje z komp.ale sie podciagne.

Ostatnio widzę wysyp okazji ze szwajcarii :)
Gratuluję nabytku. Faktycznie nietypowe zestawienie. Jasny lakier z jasną skórą to rzadko się widuje (tylko dwie takie widziałem).

No za takie pieniądze, to praktycznie za darmo ją kupiłeś. Wnętrze wygląda na bardzo zadbane.

Fajnie ze ALa sie podobana forum ,naprawde jest zadbana ,czysta i pachnaca .Mialem juz kilka aut ale pierwszy raz 15 letnie noi stan tez mnie zadziwil.

To dobrze, już coraz gorzej kupić coś sensownego....

witam dzieki za posta mam pytanie zwiazane ze swiatlami mijania zdazylo sie kilka razy ze przestaja dzialac nie pali sie kontrolka a po jakins czasie znowu sie wlaczaja glupia sprawa ,chcesz rano wyjechac a tu zong

Witam ,nie bardzo mialem czas dzisiaj ale probowalem rano ten trip wlaczyc .okazalo sie ze ta moja Ala to ma dziwne wyposazenie , nie ma nawi wiec nie odlaczylem ale ma zmieniarke ktora po kazdym wlaczeniu zaplonu usiluje cos tam robic choc nie ma plyty.za wasza porada udalo mi sie ustawic trip i spalanie a nawet godz .ale po wylaczeniu silnika znowu na zero, cos tam trzeba zakodowac chyba.jak na czwarty miesiac posiadania dobrze mi idzie :) .Z opisow wiem tez ,ze nie kazda Ala ma glosniki na tylnej polce czy to oznacza jakis lepszy system naglosnienia? . wiem ze to troche glupie pytania ale mam jeszcze kilka . nie moge znalesc tej wersi wyposazenia z opisow na forum i dlatego pytam bo jak sami mowicie ma takie dziwne wyposazenie .Nie ma tempomatu ale ma szyby przyciemniane i zeby was juz nie truc ,to z otworu na kasete wyprowadzony jest kabelek ,pewnie do jakiegos urzadzenia audio .CZy logo MAMO tez ma znaczenie? . No i na razie to co odkrylem reszta ? .Jeszcze te swiatla mijania ,rano zona do pracy a tu tylko pozycyjne ,juz tak sie zdazylo ale po jakims czasie zalaczaly sie mijania i jutro beda albo i nie . czy sa jakies przyczyny ,czeste? pozdrawiam .Zbyszek mam na imie .HEJ

W mojej 166 też nie mam głośników w tylnej półce ,jest tylko miejsce na ich założenie.Co do zmieniarki u mnie jest identycznie ,po prostu z chwilą przekręcenia kluczyka automatycznie włącza się zmieniarka ,która wyszukuje płyty,jeżeli nie masz płyt w niej to sama po chwili się wyłączy i pozostaje w czuwaniu.Kabelek z kaseciaka to z pewnością już ktoś coś kombinował.Nie w każdej alfie był też tempomat to wszystko zależy od wersji/wyposażenia samochodu.Fotele jak i boczki mogły być już przekładane .Tak więc z wyposażeniem w tych samochodach to loteria wszystko zależy od poprzednika co robił .Poszło też do Ciebie PW.

Na dzis 226 000 km ,przez ostatnie dwa lata od zakupu zrobilem ok.7tys .W tym czasie olej , plukanie ukladu chlodzenia ,zmiana plynu .Wymiana wachacz dolny prawy ,laczniki stabilizatora tyl .Rozrzad na dniach (jaki polecacie)

Amortyzatory
Powrót